5 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

5 Oktober nyaéta poé ka-278 dina sataun (ka-279 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 87 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1665 - Universitas Kiel ngadeg di Jérman.
  • 1905 - Wright Sadulur ngapungkeun Wright Flyer IIi, hiji rekor dunia anyar nu ngambah jomantara 21 mil dina waktu 39 menit.
  • 1914 - Pikeun mimiti pisan hiji kapal udara bisa nembak kapal udara séjén semet ka murag, dina Perang Dunia I.
  • 1945 - Badan Keamanan Rakyat (BKR) dirobah jadi Tentara Keamanan Rakyat (TKR).
  • 1948 - Gempa Ashgabat di Turkménistan nandasa antara 10.000 nepi ka 100.000 jalma.
  • 1970 - Layanan Siaran Umum (PBS singketan Inggris) diadegkeun.
  • 1991 - Pasawat Air Force C-130 ragrag di deukeut Bandara Halim Perdana Kusuma Jakarta, 133 kru jeung panumpang maraot, hiji salamet.
  • 2000 - Démonstrasi massa di Sérbia, nungtut Slobodan Milosevic sangkan léngser.
  • 2004 - Sulawesi Barat jadi propinsi anyar.
  • 2011 - Dua parahu Kargo Cina dibajak di Bangawan Mekong, 13 kru kapal dipaténi.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Jadi TNI
  • Poé Guru Sadunya

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png