22 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

22 Oktober nyaéta poé ka-295 dina sataun (ka-296 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 70 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1721Karajaan Rusia diproklamirkeun ku Tsar Peter I sanggeus sanggeus kasoranna Swédia dina Perang Great Northern.
  • 1746 – Kampus New Jersey (pijadieun Univérsitas Princeton) meunangkeun surat pangesahanna.
  • 1884 – Observatorium Royal di Inggris diadopsi jadi méridian utama garis bujur.
  • 1934 – Di Liverpool Wétan, Ohio, FBI nembak tur maténi rampog bank sohor, Pretty Boy Floyd.
  • 1947 – Konflik Kashmir antara India jeung Pakistan dimimitian.
  • 1964 – Jean-Paul Sartre ti Perancis meunangkeun Hadiah Nobel Sastra, tapi nolak.
  • 2001Grand Theft Auto III dipedalkuen, jadi minangka vidio gim populér di sakuriling dunya, ogé nyulut kontrovérsi ngeunaan kaheurasan dina vidio gim.
  • 2005 – Pasawat Bellview Airlines 210 ragrag di Nigeria, korban 117 panumpangna.
  • 2007 – Serangan ka markas Anuradhapura ku 21 urang tentara Macan Tamil. Kabéh panyerang tiwas kajaba saurang. Dalapan kapal Angkatan Udara Sri Langka ancur jeung sapuluh ruksak.
  • 2014 – Michael Zehaf-Bibeau nyerang Parlemén Kanada, maténi hiji soldadu jeung tilu natuan tilu séjénna.

Nu babar[édit | édit sumber]

  • 1913 – Bảo Đại, Raja Viétnam pamungkas (td. 1997)
  • 1913 – Hans-Peter Tschudi, présidén Swiss ka 63 (td. 2002)
  • 1915 – Yitzhak Shamir, PM Israél katujuh (td. 2012)
  • 1968 – Shaggy, tukang nyanyi jeung DJ Jamaika
  • 1970 – Winston Bogarde, manten bék Walanda
  • 1971 – Amanda Coetzer, pamaén ténnes Afrika Kidul
  • 1972 – Saffron Burrows, béntang pilem Amérika-Inggris
  • 1975 – Míchel Salgado, pamaén bola Spanyol
  • 1979 – Doni, kiper Brasil

Nu pupus[édit | édit sumber]

  • 1934 – Pretty Boy Floyd, gangster Amérika (l. 1904)
  • 1939 – Hamengkubuwono VIII, Sulyan Yogya (l. 1880)
  • 2002 – Ibu Kasur (Sandiah), nu nyepeng acara barudak di tivi (l. 1926)
  • 2007Dodo Zakaria, musisi Indonésia (l. 1960)
  • 2011 – Sultan bin Abdulaziz, pangéran Arab Saudi (l. 1930)

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Paduli Gagap Intérnasional
  • Poé Santri Nasional

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png