28 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

28 Oktober nyaéta poé ka-301 dina sataun (ka-302 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 64 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 306 – Maxentius mroklamirkeun manéh minangka kaésar Romawi.
  • 312 – Kontstantin I ngéléhkeun Maxentius dina Patempuran Jambatan Milvian sarta jadi hiji-hijina kaésar Romawi di Kulon.
  • 1420Peking sacara resmi diréka jadi puser dayeuh dinasti Ming nalika pangwangunan Kota Larangan réngsé.
  • 1492Christopher Columbus ninceuk Kuba dina ékspédisi kahijina.
  • 1636 - Koloni Massachusetts Bay sapuk pikeun ngadegkeun kampus téologi nu satuluyna jadi Univérsitas Harvard.
  • 1707 - Lini Hōei ngabalukarkeun 5.000 urang perlaya di Jepang.
  • 1891 - Lini Mino-Owari, lini panggedéna dina sajarah Jepang, kajadian di Préféktur Gifu.
  • 1886 - Présidén Cleveland nyérénkeun Patung Liberty.
  • 1918 - Cekoslowakia merdéka ti Austria-Hongaria.
  • 1922 - Pasukan fasis Itali pimpinan Benito Mussolini ngajorag ka Roma sarta ngarebut pamaréntahan Itali.
  • 1928 - Déklarasi Sumpah Pemuda; Indonesia Raya munggaran dihaleuangkeun.
  • 1940 - Itali nyerang Yunani dina Perang Dunia Kadua.
  • 1948 - Paul Müller, élmuwan Swiss meunang Hadian Nobél dina widang Phisiologi jeung Pangobatan pikeun manggihan kagunaan inséktisida tina DDT.
  • 1962 - PM Nikita Khrushchev maréntahkeun panyabutan misil-misil Soviét di Kuba, dina Krisis Misil Kuba.
  • 1995 - Kahuruan di Statsion Karéta Bawah Taneuh Baku di Azerbaijan, 289 maot, 270 tatu.
  • 2009 - Bom dina hiji bazar di Peshawar, 117 tiwas sarta 213 tatu.
  • 2013 - Lima urang palastra sarta 38 séjénna tatu sanggeus hiji mobil nabrak barikade di Lapangan Tiananmén Cina.

Nu babar[édit | édit sumber]

1955Bill Gates, pangusaha Amérika, salah sahiji nu ngadegkeun Microsoft

1956Mahmoud Ahmadinejad, présiden Iran ka-6

1962 – Erik Thorstvedt, kiper Norwégia

1967Julia Roberts, artis Amérika

1969Ben Harper, musisi Amérika

1974Joaquin Phoenix, aktor Amérika

1980Alan Smith, pamaén bola Inggris

1981 – Milan Baroš, pamaén bola Céko

1984 – Obafemi Martins, pamaén bola Nigéria

Nu pupus[édit | édit sumber]

312 – Maxentius, kaésar Romawi (l. 278)

1952 – Billy Hughes, PM Australi katujuh (l. 1862)

1983 – Otto Messmer, animator Amérika (Felix the Cat) (l. 1892)

2006 – Trevor Berbick, tukang boksen Kanada kalahiran Jamaika (l. 1954)

2013 – Tadeusz Mazowiecki, PM Polandia (l. 1927)

2014 – Michael Sata, présidén Zambia ka-5 (l. 1937)

Poé peré /poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Sumpah Pamuda
  • Poé Animasi Intérnasional (ASIFA)

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png