Mahmud Ahmadinejad

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Mahmud Ahmadinejad
محمود احمدی‌نژاد
Mahmud Ahmadinejad
Présidén Iran ka-6
Incumbent
Awal jabatan
3 Agustus 2005
Wakil Presiden Parviz Davoodi
Mohammad-Reza Rahimi
Pamingpin Agung Ali Khamenei
Saméméhna Mohammad Khatami
Walikota Tehran
Masa jabatan
20 Juni 2003 – 3 Agustus 2005
Députi Ali Saeedlou
Saméméhna Mohammad-Hassan Malekmadani
Sanggeusna Mohammad-Bagher Ghalibaf
Gubernur Ardabil
Masa jabatan
1 Méi 1993 – 28 Juni 1997
Saméméhna Hossein Taheri (Azerbaijan Wétan)
Sanggeusna Javad Negarandeh
Katerangan lian
Gumelar 28 Oktober 1956 (1956-10-28) (yuswa 61)
Aradan, Iran
Pameget/istri Azam Farahi (1981–kiwari)[1]
Murangkalih Mehdi
Alireza
Fatemeh
Padumukan Istana Sa'dabad (Resmi)
Gisha (Pribados)
Alma mater Universitas Sains jeung Téhnologi Iran
Profési Insinyur sipil
Ageman Islam Syiah
Tanda tangan
Ramatloka Loka resmi

Mahmud Ahmadinejad (basa Pérsia: محمود احمدی‌نژاد, Mahmūd Ahmadinezhād [mæhˈmuːd(-e) æhmædiːneˈʒɒːd] ( dangukeun),[2][3][4] gumelar 28 Oktober 1956; umur 61 taun[5][6]) nyaéta Présidén Iran ka-6.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Citakan:Portal box

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Iran's first lady makes rare speech at Rome summit". Associated Press. Fox News. 2009-11-15. http://www.foxnews.com/world/2009/11/15/irans-lady-makes-rare-public-appearance-rome-forum/. Diakses pada 2011-06-01 
  2. -[e] nyaéta Izāfa, nu mana mangrupa tanda gramatika nu nyambungkeun 2 kecap. Tanda ieu teu ditulis, sarta sanés bagian ti kecapna, tapi dipaké upami ngaran hareup jeung tukang dipaké barengan.
  3. Pronunciations for محمود احمدی‌نژاد
  4. Persian Grammar, p. 145: . . . stress is word-final in simple, derived, and compound nouns and adjectives . . .[tumbu nonaktif]
  5. "Ahmedinejad: Rose and Thorn". The Diplomatic Observer. Diakses tanggal 2009-07-27. 
  6. "Mahmoud Ahmedinejad on Facebook". Facebook. 2001-07-24. Diakses tanggal 2009-07-27. 

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Mangga paluruh émbaran nu langkung seueur ngeunaan Mahmud Ahmadinejad ku jalan nyungsi proyék sawargi Wikipedia
Wiktionary-logo-su-without-text.svg Définisi kamus ti Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Buku téks ti Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Cutatan ti Wikiquote
Wikisource-logo.svg Téks sumber ti Wikisource
Commons-logo.svg Gambar jeung média ti Commons
Wikinews-logo.svg Warta ti Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Sumber pangajaran ti Wikiversity
Jabatan pulitik
Saméméhna
Hossein Taheri
salaku Gubernur Azerbaijan Wétan
Gubernur Ardabil
1993–1997
Sanggeusna
Javad Negarandeh
Saméméhna
Mohammad-Hassan Malekmadani
Walikota Tehran
2003–2005
Sanggeusna
Mohammad-Bagher Ghalibaf
Saméméhna
Mohammad Khatami
Présidén Iran
2005–kiwari

Citakan:Mahmoud Ahmadinejad Citakan:Presidents of Iran Citakan:Heads of state of OPEC member states Citakan:Current ECO Leaders Citakan:Iranian presidential election, 2009 footer

Replace this image male.svg