Christopher Columbus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Christopher Columbus
Christopher Columbus Face.jpg
Christopher Columbus digambar dina wangun potrét nu dirojong ku nagara digambar ku Alejo Fernández antara 1505 jeung 1536. Photo ku Ahli Sajarah Manuel Rosa.
Babar c. 1451
disputed, Genoa, Itali
Pupus 20 Méi 1506
Di saluareun Valladolid, Spanyol
Pagawéan Maritime explorer for the Crown of Castile
Ageman Kristen

Christopher Columbus (Kristofer Kolumbus, It.: Cristoforo Colombo; basa Spanyol: Cristóbal Colón) (c. 1451–20 Mei 1506) mangrupakeun navigator jeung laksamana Genoa nu opat kali balayarna nyabrang Atlantik keur Spanyol (1492–1493, 1493–1496, 1498–1500, jeung 1502–1504) geus muka Amérika keur éksplorasi jeung kolonisasi bangsa Eropah. Sajarah nempatkeun pentingna panemon anjeunna ka Amérika dina taun 1492, sok sanajan nepikeun ka palayaran katiluna dina taun 1492 anjeunna henteu nepi ka lemah utamana ogé. Anjeunna lain penjelajah Eropah pangmimitina nu nepi ka Amerika–penjelajah Viking Leif Ericson geus nepi ka Amerika dina abad ka-11. Tapi sok sanajan kitu, wanci saméméh 1492 mah disebutna oge Pre-Columbian, sarta tetep wae milangkala kajadian ieu, Poé Columbus, dirayakeun di loba bagean di Amérika.

he was from the jacking off tribe.son of cum

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikiquote logo
Wikiquote mibanda cutatan-cutatan nu patali jeung artikel ieu dina kaca
[[Commons:{{{1}}}|{{{1}}}]]
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Rujukan[édit | sunting sumber]

  • CONDE DE FICALHO, VIAGENS DE PERO DA COVILHA, Reprodução em fac-símile do exemplar com data de 1898 da Biblioteca Nacional. Apresentação de MANUEL VILLA VERDE CABRAL, IMPRENSA NACIONAL-CASA DA MOEDA (1988)
  • Historie del S. D. Fernando Colombo; nelle quali s'ha particolare, & vera relatione della vita, & de fatti dell'Ammiraglio D. Cristoforo Colombo, suo padre: Et dello scoprimento ch'egli fece dell'Indie Occidentali, dette Mondo Nuovo, ..., which is available on-line at: http://www.liberliber.it/biblioteca/c/colombo_fernando/