31 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

31 Oktober nyaéta poé ka-304 dina sataun (ka-305 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 61 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 932 – Khalifah Abbasiyah, al-Muqtadir perlaya nalika perang ngalawan pasukan Jenderal Mu'nis al-Muzaffar. Tuluy digantikeun ku dulurna, al-Qohir.
  • 1587 – Perpustakaan Universitas Leiden dibuka pikeun umum saprak diwangun ti taun 1575..
  • 1918 – Révolusi Aster dina Perang Dunia I, ngabatalkeun Kompromi Austro-Hongaria 1867 sarta Hongaria narima kakawasaan mandiri.
  • 1922Benito Mussolini jadi perdana menteri Itali.
  • 1940 – Patempuran Britania lekasan, Inggris Raya nyegah sagala kamungkinan serangan Jérman.
  • 1941 – Sanggeus dipigawé salila 14 taun, Mount Rushmore National Memorial (pahatan opat pameunteu présidén Amérika) antukna réngsé.
  • 1956 – Dina Krisis Suéz, Inggris jeung Perancis mimiti ngaboman Mesir sangkan muka Terusan Suéz.
  • 1973 – Tilu tahanan IRA kabur ti panjara Mountjoy di Dublin kucara ngabajak helikoptér.
  • 1996 – Pasawat Fokker 100 pangapungan doméstik ragrag di Sao Paolo, Brazil, 99 maot.
  • 1999 – Jesse Martin mulang ka Melbourne sabada sawelas bulan naék parahu yatch ngulilingan dunya, nyorangan, teu reureuh sarta euweuh nu mantuan.
  • 1999 – Boeing 767-300ER nu EgyptAir ragrag di Samudra Atlantik deukeut Nantucket, kabéh 217 panumpangna maraot.
  • 2000 – Boeing 747-412 Singapore Airlines murag sautasna leupas landas ti Taipei, korban 83 jalma.
  • 2003Mahathir Mohamad digantikeunn ku Abdullah Ahmad Badawi sabada jadi perdana menteri salila 22 taun.
  • 2011 – Populasi jalma di dunya nepi ka tujuh miliarna. Poé ieu katelah ku PBB minangka Poé Tujuh Miliar.
  • 2015 – Airbus A321-231 Metrojet nu Rusia ngabeledug di wétanen Bojong Sinai, nelasan 224 panumpang jeung kru. Numutkeun pamaluruh Rusia kamungkinan gedé dialatankeun ku bom di sajeroeun kapal.
  • 2017 – Hiji treuk nabrakkeun manéh ka kumpulan jalma di Manhattan Lebak, New York, dalapan palastra. Palakuna diangkeuh aya patula patalina jeung ISIS.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé pangingeut-ngingeut[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png