23 Oktober

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tanggal ieu dina sawatara taun panungtung
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Baca ogé: Kalénder kajadian

23 Oktober nyaéta poé ka-296 dina sataun (ka-297 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 69 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1955 – PM Ngô Đình Diệm ngéléhkeun Kaisar Bảo Đại dina hiji réferéndum sarta tuluy ngadegkeun Républik Viétnam.
  • 1955 – Rakyat wewengkon Saar milih ngagabung ka Jérman manan ka Perancis dina hiji réferéndum.
  • 1983 – Barak Marinir AS di Béirut ditarajang ku treuk bom, nelasan 241 personil militer AS dina perang sodara di Libanon. Hiji barak Perancis ogé dibom dina poé eta, nelasan 58 tentara.
  • 1989Républik Hongaria sacara resmi ngagantikeun Républik Rakyat Hongaria nu komunis.
  • 1991Perang Kamboja - Viétnam lekasan ku ditékenna Kasapukan Daméy Paris.
  • 1993 – Bom sayap Povisional IRA ngabeledug ti heula di Belfast, maténi si juru bom jeung salapan jalma sipil.
  • 1995 – Yolanda Saldívar divonis salah pikeun nembak mati tukang kawih Latin kasohor, Selena.
  • 1998Israél jeung Otoritas Paléstina néken Mémorandum Wye River.
  • 2002 – Milisi Chechnya ngarebut téatér Griya Budaya di Moskow sarta nyandera 700 jalma.
  • 2004 – Lindu tohaga narajang Nilgata di Jepang Kalér, maténi 35 urang, natuan 2,200 sarta ngajadikeun 85.000 jalma leungiteun imahna.
  • 2007 – Badéy narajang kilang minyak leutik Méksiko Kab 101. 22 jalma maot jeung tilelep dina mangsa panyalametan.
  • 2011 – Lindu 7,2SR narajang Propinsi Van di Turki, korban 582 jalma, sarta nu tatu rébuan.
  • 2011 – Déwan Transisi Nasional Libya dianggap jadi pangréngsé Perang Sodara di Libya.
  • 2015 – Badéy Patricia narajang Méksiko, saheunteuna 13 urang maot sarta karugian matéri sajumlah $280 juta.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

  • Poé Mol (satuan kimia)

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png