Lompat ke isi

Sulawesi Kulon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Sulawesi Barat)
Sulawesi Kulon

Lambang Sulawesi Kulon

Peta lokasi Sulawesi Kulon
Koordinat
Dasar hukum UU 26/2004
Tanggal penting 5 Oktober 2004 (hari jadi)
Ibu kota Mamuju
Gubernur Anwar Adnan Saleh
Lega 16.796,19 km2
Pangeusi 938.254
Kapadetan
Kabupatén 5
Kota 1
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Mandar (49,15%), Suku Toraja (13,95%), Suku Bugis (10,79%), Suku Jawa (5,38%), Suku Makassar (1,59%), Suku Lainnya (19,15%)
Ageman Islam (83,1%), Kristen (14,36%), Hindu (1,88%), Buddha (0,04%), Lain-lain (0,62%)
Basa Bahasa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah

Ramatloka resmi: http://www.sulbar.com

(?)

Sulawesi Kulon nyaéta propinsi anyar nu mangrupa pecahan ti propinsi Sulawesi Kidul. Propinsi ieu ngadeg dina tanggal 5 Oktober 2004 dumasar UU No. 26 Taun 2004. Ibukotana nyaéta Mamuju. Lega wilayah kurang leuwih 16,796.19 km². Pangeusina nyaéta Suku Mandar (49,15%), Toraja (13,95%), Bugis (10,79%), Jawa (5,38%), Makassar (1,59%) jeung séjénna (19,15%).

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Kabupatén Majené Banggaé
2
Kabupatén Mamasa Mamasa
3
Kabupatén Mamuju Mamuju
4
Kabupatén Mamuju Tengah Tobadak
Gambar:Lokasi Sulawesi Barat Kabupaten Mamuju Tengah.svg
5
Kabupatén Pasangkayu Pasangkayu
6
Kabupatén Poléwali Mandar Poléwali

Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. Nami Mangsa ngajabat Katerangan
1 Oentarto Sindung Mawardi
(Pajabat Gubernur)
16 Oktober 2004 - 21 Oktober 2005 Oentarto saméméhna ngajabat Dirjen Otda Depdagri.
Oentarto dilantik ku Mendagri Hari Sabarno
2 Syamsul M. Rivai
(Pajabat Gubernur)
21 Oktober 2005 - kiwari Syamsul dilantik ku Mendagri Muhammad Ma'ruf
3 Anwar Adnan Saleh
(Gubernur kapilih, 2006)
  meunang dina Pilkada Gubernur Sulbar 28 Agustus 2006.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Citakan:SulBar