Kabupatén Mamuju

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupaten Mamuju
Lambang Kabupaten Mamuju
Ségel
Motto: 
Mamuju Mapaccing
Lokasi Kabupaten Mamuju di Pulo Sulawesi
Lokasi Kabupaten Mamuju di Pulo Sulawesi
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
Hari jadi14 Juli 1540[1]
Dasar hukumUU Republik Indonesia No. 29 Tahun 1959 [2]
Ibu kotaMamuju
Koordinat1038’ 110’’ -2054’ 552’’ LS
11054’ 47’’ –1305’ 35’’ BT
Pamaréntahan
 • BupatiDrs. H. Habsi Wahid, M.M.
Pangeusi
 • Total293.326 jiwa
 • Kapadetan59,20/km2 (15,300/sq mi)
Demografi
 • Suku bangsaMandar, Toraja, Bugis, Jawa, Makassar
 • AgamaIslam 83,47%
Kristen 15,39%
- Protestan 14,62%
- Katolik 0,77%
Hindu 1,08%
Buddha 0,05%
Lain-lain 0,01%[4]
 • BasaBahasa Mamuju, Bahasa Indonesia
Zona wanciUTC+8 (Waktu Indonesia Tengah)
Kode telepon+62 0426
Kacamatan11
Désa/kalurahan13 kelurahan
88 desa
Bandar udaraBandar Udara Tampa Padang
Ramatlokahttp://mamujukab.go.id/

Kabupaten Mamuju nyaeta kabupaten sareng ibu kota Propinsi Sulawesi Kulon. Sanaos kitu, Mamuju dugi ka ayeuna, sanés daérah otonom anu ngagaduhan walikota atanapi Déwan Perwakilan Daerah Kota Diri, tapi masih bagian tina Kabupaten Mamuju anu dipimpin ku bupati.

Kabupaten Mamuju aya di antara Palu (Sulawesi Tengah) sareng Makassar (Sulawesi Kidul). Kecamatan ieu mangrupikeun jembatan ékonomi atawa budaya Kota Palu sareng Makassar.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg