Sulawesi Kulon

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sulawesi Kulon
Coat of arms of West Sulawesi.png

Lambang Sulawesi Kulon
West Sulawesi in Indonesia.svg

Peta lokasi Sulawesi Kulon
Koordinat
Dasar hukum UU 26/2004
Tanggal penting 5 Oktober 2004 (hari jadi)
Ibu kota Mamuju
Gubernur Anwar Adnan Saleh
Lega 16.796,19 km2
Pangeusi 938.254
Kapadetan
Kabupatén 5
Kota 1
Kacamatan
Kalurahan/Désa
Suku Suku Mandar (49,15%), Suku Toraja (13,95%), Suku Bugis (10,79%), Suku Jawa (5,38%), Suku Makassar (1,59%), Suku Lainnya (19,15%)
Ageman Islam (83,1%), Kristen (14,36%), Hindu (1,88%), Buddha (0,04%), Lain-lain (0,62%)
Basa Bahasa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah

Ramatloka resmi: http://www.sulbar.com

(?)

Sulawesi Kulon nyaéta propinsi anyar nu mangrupa pecahan ti propinsi Sulawesi Kidul. Propinsi ieu ngadeg dina tanggal 5 Oktober 2004 dumasar UU No. 26 Taun 2004. Ibukotana nyaéta Mamuju. Lega wilayah kurang leuwih 16,796.19 km². Pangeusina nyaéta Suku Mandar (49,15%), Toraja (13,95%), Bugis (10,79%), Jawa (5,38%), Makassar (1,59%) jeung séjénna (19,15%).

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Majene.png
Kabupatén Majené Banggaé
Lokasi Sulawesi Barat Kabupaten Majene.svg
2
Lambang Kabupaten Mamasa.jpg
Kabupatén Mamasa Mamasa
Lokasi Sulawesi Barat Kabupaten Mamasa.svg
3
Lambang Kabupaten Mamuju.jpg
Kabupatén Mamuju Mamuju
Lokasi Sulawesi Barat Kabupaten Mamuju.svg
4
Lambang Kabupaten Mamuju Tengah.png
Kabupatén Mamuju Tengah Tobadak
5
Lambang Kabupaten Mamuju Utara.jpg
Kabupatén Pasangkayu Pasangkayu
Lokasi Sulawesi Barat Kabupaten Pasangkayu.svg
6
Lambang Kabupaten Polewali Mandar.png
Kabupatén Poléwali Mandar Poléwali
Lokasi Sulawesi Barat Kabupaten Polewali Mandar.svg

Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. Nami Mangsa ngajabat Katerangan
1 Oentarto Sindung Mawardi
(Pajabat Gubernur)
16 Oktober 2004 - 21 Oktober 2005 Oentarto saméméhna ngajabat Dirjen Otda Depdagri.
Oentarto dilantik ku Mendagri Hari Sabarno
2 Syamsul M. Rivai
(Pajabat Gubernur)
21 Oktober 2005 - kiwari Syamsul dilantik ku Mendagri Muhammad Ma'ruf
3 Anwar Adnan Saleh
(Gubernur kapilih, 2006)
  meunang dina Pilkada Gubernur Sulbar 28 Agustus 2006.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Citakan:SulBar


Flag of Indonesia.svg