Sulawesi Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sulawesi Selatan
South Sulawesi Emblem.svg

Lambang Sulawesi Selatan
IndonesiaSouthSulawesi.png

Peta lokasi Sulawesi Selatan
Koordinat 0°12' - 8° LS, 116°48' - 122°36' BT
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Makassar
Gubernur Dr. H. Syahrul Yasin Limpo, S.H., M.Si, M.H
Lega 62.482,54 km2
Pangeusi 8.233.375 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 20
Kota 3
Kacamatan 285
Kalurahan/Désa 664
Suku Suku Bugis, Suku Makassar, Suku Toraja, Suku Mandar
Ageman Islam, Protéstan, Katolik
Basa Basa Makassar, Basa Bugis, Basa Toraja, Basa Mandar
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Anging Mamiri, Ati Raja

Ramatloka resmi: http://www.sulsel.go.id

(?)

Sulawesi Kidul nyaéta Daérah Tingkat I, nu statusna propinsi di Indonésia. Ibukotana nyaéta Makassar (Ujungpandang).

Kondisi jeung sumber daya alam[édit | édit sumber]

Kondisi alam[édit | édit sumber]

Posisi géografis

  • 0°12' - 8° Lintang Kidul
  • 116°48' - 122°36' Bujur Wétan

Wates wilayah:

Lega Propinsi Sulawesi Kidul nyaéta 62.482,54 km².

Keanekaragaman hayati[édit | édit sumber]

Sumber Daya Alam[édit | édit sumber]

Potensi Daerah[édit | édit sumber]

Sosial Kamasarakatan[édit | édit sumber]

Suku Bangsa[édit | édit sumber]

Makassar, Bugis, Mandar jeung Toraja.

Basa[édit | édit sumber]

Basa nu umum digunakeun nyaéta Makassar, Bugis, Toraja, Mandar jeung Konjo. Conto :

  • Dahar = nganre (Makassar) - manre (Bugis) - kumande (Toraja),
  • Hayang/daék = ero (Makassar) - elo(Bugis),
  • Wani = rewa (Makassar) - ewa (Bugis),
  • jsb.

Ageman[édit | édit sumber]

Mayoritas agamana Islam, kajaba di Kabupatén Tana Toraja jeung sabagéan Kabupatén Luwu beulah kalvr nu mayoritas agamana Nasrani.

Pangatikan[édit | édit sumber]

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén dan Kota[édit | édit sumber]

  1. Kabupatén Bantaeng
  2. Kabupatén Barru
  3. Kabupatén Bone
  4. Kabupatén Bulukumba
  5. Kabupatén Enrekang
  6. Kabupatén Gowa
  7. Kabupatén Jeneponto
  8. Kabupatén Luwu
  9. Kabupatén Luwu Timur
  10. Kabupatén Luwu Utara
  11. Kabupatén Maros
  12. Kabupatén Pangkajene Kepulauan
  13. Kabupatén Pinrang
  14. Kabupatén Selayar
  15. Kabupatén Sinjai
  16. Kabupatén Sidenreng Rappang
  17. Kabupatén Soppeng
  18. Kabupatén Takalar
  19. Kabupatén Tana Toraja
  20. Kabupatén Wajo
  21. Kota Makassar
  22. Kota Palopo
  23. Kota Pare-Pare

Kabupatén Majene, Mamasa, Mamuju, Mamuju Utara jeung Poléwali Mandar nu tadina mangrupakeun kabupatén di propinsi Sulawesi Kidul kiwari resmi jadi kabupatén di propinsi Sulawesi Kulon marengan ngadegna propinsi éta dina ping 5 Oktober 2004 dumasar UU Nomer 26 Taun 2004.

Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. Periode Nami Gubernur Katerangan
1 1964 - 1966 A.A. Rivai
2 1966 - 1978 Achmad Lamo
3 1978 - 1983 Andi Odang
4 1983 - 1988 Achmad Amiruddin
5 1988 - 1993 Achmad Amiruddin
6 1993 - 1998 Z.B. Palaguna
7 1998 - 2003 Z.B. Palaguna
8 2003 - 2008 HM Amin Sjam

Perwakilan di Jakarta[édit | édit sumber]

Jl. Yusuf Adiwinata No. 46 Tel. (021) 3347761 Fax. (021) 3909959

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Kidul[édit | édit sumber]

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Kidul[édit | édit sumber]

Citakan:SulSel