Kabupatén Sinjai

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Sinjai

Kabupaten Sinjai
Sinjai Regency South Sulawesi.jpg
Lambang Kabupaten Sinjai.png
Ségel
NagaraIndonesia
PropinsiSulawesi Kidul
Puseur dayeuhSinjai
Pamaréntahan
 • BupatiSabirin Yahya
 • Wakil BupatiA Fajar Yanwar
Lega
 • Total819,96 km2 (31,659 sq mi)
Pangeusi
 (2010)
 • Total228.936
 • Kapadetan2,8/km2 (7,2/sq mi)
Zona wanciUTC+8 (Indonesia Central Time)
Area code(+62) 482
Ramatlokawww.sinjaikab.go.id[1]

Kabupaten Sinjai (Bugis: ᨀᨅᨘᨄᨈᨛ ᨔᨗᨍᨕᨗ) mangrupikeun salah sahiji Daérah Tingkat II di propinsi Sulawesi Kidul, Indonesia. Ibukota Kabupatén perenahna di Balangnipa atanapi Kota Sinjai anu sakitar ± 220 & nbsp; km ti Kota Makassar. Kabupaten ieu ngagaduhan luas 819.96 & nbsp; km 2 sareng gaduh penduduk sakitar 236,497 jiwa.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Perpres No. 10 Tahun 2013". 2013-02-04. Diakses tanggal 2013-02-15. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg