Kabupatén Pinrang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Pinrang

Kabupaten Pinrang
Ségel resmi Kabupatén Pinrang
Ségel
Locator Pinrang Regency.svg
NagaraIndonesia
ProvinceSulawesi Kidul
CapitalPinrang
Lega
 • Total1.961,77 km2 (75,744 sq mi)
Pangeusi
 (2010)
 • Total351.161[1]
Zona wanciUTC+8 (WITA)

Kabupaten Pinrang (Bugis: ᨀᨅᨘᨄᨈᨛ ᨄᨗᨋ) mangrupikeun salah sahiji Daérah Tingkat II di propinsi Sulawesi Kidul, Indonesia. Ibukota Kabupatén perenahna di Pinrang. Kabupatén ieu lokasina aya 185 km ti Makassar ka belah kalér anu wates di Kab Polawali Mandar, Provinsi Sulawesi Kulon, kalayan legana 1,961.77 km2 anu kabagi kana 12 kecamatan, kalebet 68 désa sareng 36 kampung anu diwangun ku 86 lingkungan sareng 189 kampung.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Biro Pusat Statistik, Jakarta, 2011.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg