Kabupatén Gowa

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Gowa

Kabupaten Gowa
ᨀᨅᨘᨄᨈᨙ ᨁᨚᨓ
Nami panggilan: 
Butta' Gowa
Motto: 
Ewako Gowa! Slogan: Gowa Bersejarah
Gowa Regency location map.svg
KabupaténBandéra Indonésia Indonesia
PropinsiCoat of arms of South Sulawesi.svg Sulawesi Kulon
Founded17 November 1320
Puseur dayeuhSungguminasa
Pamaréntahan
 • BupatiAdnan Purichta Ichsan Yasin Limpo
Lega
 • Total1.883,32 km2 (72,715 sq mi)
Pangeusi
 (2018)[1]
 • Total751.981
 • Kapadetan4.0/km2 (10/sq mi)
Zona wanciUTC+8 (WITA)
RamatlokaOfficial Website of the Government of Gowa Regency

Kabupatén Gowa (Makassar: Citakan:Bugi) mangrupa salah sahiji Daérah Tingkat II di Propinsi Sulawesi Kulon, Indonesia. ini terletak di kota Sungguminasa. Kabupaten ieu ngagaduhan luas lega 1.883,32 km² sareng gaduh saloba pangeusi ± 652.941 jiwa.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Jumlah Penduduk Kabupaten Gowa Menurut Kecamatan, 2009-2018, Badan Pusat Statistik Kabupaten Gowa, 2019.

Tumbu Luar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg