Sulawesi Kidul Wétan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Sulawesi Tenggara)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Sulawesi Tenggara
Coat of arms of Southeast Sulawesi.svg

Lambang Sulawesi Tenggara
IndonesiaSouthEastSulawesi.png

Peta lokasi Sulawesi Tenggara
Koordinat
Dasar hukum UU 13/1964
Tanggal penting
Ibu kota Kendari
Gubernur H. Nur Alam, SE, M.Si
Lega 37.127,87 km2
Pangeusi 1.881.512 (2003)
Kapadetan
Kabupatén 8
Kota 2
Kacamatan 104
Kalurahan/Désa 1.529
Suku Suku Buton, Suku Muna, Suku Bugis, Suku Kalisoso, Suku Toraja, Suku Moronene, Suku Tolaki, Suku Wolio, Suku Wowonii
Ageman Islam, Kristen
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Peia Tawa-tawa

Ramatloka resmi: http://www.sultra.go.id

(?)

Sulawesi Tenggara nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ibukotana Kendari.

Sajarah[édit | édit sumber]

Sulawesi Tenggara ditetepkeun minangka Daérah Otonom dumasar Perpu No. 2 taun 1964 Juncto UU No. 13 Tahun 1964. Tadina ngawengku opat kabupatén nyaéta: Kabupatén Kendari, Kabupatén Kolaka, Kabupatén Muna, jeung Kabupatén Buton kalayan Kota Kendari minangka ibukota propinsina. Sanggeus pamekaran, Sulawesi Tenggara miboga 10 kabupatén jeung kota.

Paékonomian[édit | édit sumber]

Komoditi unggulan nyaéta mété, kakao, lauk jeung kalautan.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupaténjeung kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Bombana.png
Kabupatén Bombana Rumbia
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Bombana.svg
2
Lambang Kabupaten Buton.png
Kabupatén Buton Pasarwajo
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Buton.svg
3
Coat of arms of Buton utara.jpg
Kabupatén Buton Kalér Buranga
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Buton Utara.svg
4
Lambang Kabupaten Buton Selatan.png
Kabupatén Buton Kidul Batauga
5
Lambang Kabupaten Buton Tengah.tif
Kabupatén Buton Tengah Labungkari
6
Lambang Kabupaten Kolaka.png
Kabupatén Kolaka Kolaka
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Kolaka.svg
7
Lambang Kabupaten Kolaka Utara.png
Kabupatén Kolaka Kalér Lasusua
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Kolaka Utara.svg
8
Lambang Kabupaten Kolaka Timur.jpeg
Kabupatén Kolaka Wétan Tirawuta
9
Lambang Kabupaten Konawe.png
Kabupatén Konawé Unaaha
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Konawe.svg
10
Logo konawe utara.jpg
Kabupatén Konawé Kalér Wanggudu
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Konawe Utara.svg
11
Lambang Kabupaten Konawe Kepulauan.png
Kabupatén Konawé Kapuloan Langara
12
Lambang Kabupaten Konawe Selatan.png
Kabupatén Konawé Kidul Andolo
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Konawe Selatan.svg
13
Lambang Kabupaten Muna.png
Kabupatén Muna Raha
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Muna.svg
14
Lambang Kabupaten Muna Barat.png
Kabupatén Muna Kulon Sawerigadi
15
Lambang Kabupaten Wakatobi.png
Kabupatén Wakatobi Wangiwangi
Lokasi Sulawesi Tenggara Kabupaten Wakatobi.svg
16
Lambang Kota Bau-Bau.png
Kota Baubau -
Lokasi Sulawesi Tenggara Kota Bau-Bau.svg
17
Lambang Kota Kendari.png
Kota Kendari -
Lokasi Sulawesi Tenggara Kota Kendari.svg

Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

  • J. Wayong (1964 - 1965)
  • La Ode hadi (1965 - 1966)
  • Bogjen Edy Sabara (1966-1978)
  • Drs. Abdullah Silondae (1978 - 1982)
  • Ir. H. Alala (1982-1987) jeung (1987 - 1992)
  • Drs. H. La Ode Kaimoeddin (1992 - 1997) dan (1997-2002)
  • Ali Mazi, SH (2003 - 2008)

Perwakilan di Jakarta[édit | édit sumber]

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Tenggara[édit | édit sumber]

  • Rustam E. Tamburaka (P. Golkar)
  • Razak Porosi (P. PDIP)
  • Arbab Paproeka (P. PAN)
  • Habil Marati (P PPP)
  • Mustika R ( P Golkar)

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Tenggara[édit | édit sumber]

  • La Ode Ida
  • Marwan Aidit, Drs., K.H.
  • M. Yunus Sjamsoeddin, H., Ir.,
  • Yokoyama Sinapoy, H., Drs.

Citakan:SulTra