Kota Kendari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kota Kendari
Masjid Al-Alam Kendari (3).jpg
Lambang Kota Kendari
Ségel
Motto: 
Kota Dalam Taman, Kota Bertaqwa
Lokasi Kota Kendari di Pulo Sulawesi
Lokasi Kota Kendari di Pulo Sulawesi
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
Hari jadi7 Mei 1831
Dasar hukumUU No. 6 Tahun 1995
Pamaréntahan
 • Wali KotaSulkarnain Kadir
Pangeusi
 (2017)
 • Total359,371 jiwa
 • Kapadetan980/km2 (2,500/sq mi)
Demografi
 • AgamaIslam 93.41%
Kristen Protestan 4.15%
Katolik 1.25%
Buddha 0.19%
Hindu 0.61%
Konghucu 0.01%
Lain-lain 0.38%
[1]
Kode telepon+62 401
Kacamatan11
Désa/kalurahan75
Ramatlokahttp://www.kendarikota.go.id

Kendari nyaéta ibukota Propinsi Sulawesi Tenggara, Indonesia. Kendari diresmikeun salaku munisipalitas (ayeuna kota) kalayan UU RI No. 6 taun 1995 dina 27 Séptémber 1995. Kota ieu ngagaduhan luas 296.00 km² (29,600 Ha) sareng gaduh penduduk 359,371 jiwa ( 2017)[3].

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg