Munisipalitas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Munisipalitas (Basa Inggris: municipality, Basa Walanda: gemeente) nyaéta hiji entitas administratif nu kadefinisikeun sacara jelas wilayah jeung pangeusina, nu ilaharna ngarujuk ka hiji kota atwa désa, atawa kelompok leutik tina entitas-entitas eta. Hiji munisipalitas biasana diparentah ku walikota (mayor) jeung déwan kota atawa déwan munisipal.

Di lolobana nagara, munisipalitas mangrupa subdivisi administratif pangleutikna nu pingpinannana diangkat ngaliwatan prosés pamilihan nu demokratis. Di sababaraha nagara, munisipalitas ogé bisa ngarujuk kana hiji komuni, misalna di Perancis (commune), Spanyol (comuna) jeung Swédia (Kommun).

Munisipalitas minangka éntitas nu leuwih handap[édit | édit sumber]

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.