Lompat ke isi

Kanada

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti Canada)
Canada
Kanada
Bandéra Canada Lambang Canada
Motto
A Mari Usque Ad Mare
Lagu
"O Canada"
Lagu Karajaan
"God Save the King"[1][2]
Location of Canada
Location of Canada
Ibu kotaOttawa
45°24′N 75°40′W
Kota panggedéna Toronto
Basa resmi Basa Inggris jeung Perancis
Basa régional Chipewyan, Cree, Gwich’in, Inuinnaqtun, Inuktitut, Inuvialuktun, Slavey (Kalér jeung Kidul) sarta Tłįchǫ[3]
Démonim Canadian
Pamaréntah Démokrasi parlemétér féderal jeung monarki konstitusional[4]
 -  Raja/Ratu Charles III
 -  Gubernur Jéndral Mary Simon
 -  Perdana Mentri Justin Trudeau
Ngadeg
 -  Undang-Undang Amérika Kalér Britania 1 Juli 1867 
 -  Statuta Westminster 11 Désémber 1931 
 -  Undang-Undang Kanada 17 April 1982 
Aréa
 -  Total 9.984.670 km² (ka-2)
3.854.085 mil² 
 -  Cai (%) 8,92 (891.163 km2/344.080 mi2)
Populasi
 -  Sénsus 2016 35.151.728[5] 
 -  Kapadetan 3,98 /km² (ka-228)
10,2 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $1,391 triliun[6] (ka-14)
 -  Per kapita $40.457[6] (ka-15)
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $1,758 triliun[6] (ka-11)
 -  Per kapita $51.147[6] (ka-10)
Gini? (2005) 32,1[7] (sedeng
HDI (2011) 0,908[8] (luhur pisan) (ka-6)
Mata uang Dolar Kanada ($) (CAD)
Zona wanci (UTC−3,5 nepi ka −8)
 -  Usum panas (DST)  (UTC−2,5 nepi ka −7)
TLD Internét .ca
Kode telepon ++1
Portal Kanada

Kanada (Basa Inggris: Canada) nyaéta hiji nagara di bagian kalér Amérika Kalér nu ngawengku 10 propinsi jeung 3 téritori. Nagara ieu ngampar ti basisir Samudra Atlantik di wétan nepi ka basisir Samudra Pasifik di kulon, sarta ka kalér ka Samudra Arktik, kalawan lega leuwih ti 9,9 juta kilométer pasagi.Wates daratna jeung Amérika Sarikat mangrupa wates darat nu pangpanjangna di dunya.

Humber College[édit | édit sumber]

Hiji lembaga umum anu diakrésikeun ku Dinas Pendidikan Kota Ontario. Ieu mangrupikeun salah sahiji akademi anu panggedéna di Kanada, hiji lembaga inovatif anu ngarah kana atikan politéknik sareng atikan pascasarjana di Kanada.[9]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Department of Canadian Heritage. "Royal anthem 'God Save The Queen'". Queen's Printer. Diakses tanggal 2011-05-23.  Archived 2010-05-04 di Wayback Machine
  2. Kallmann, Helmut. Marsh, James Harley, ed. "National and royal anthems". Encyclopedia of Music in Canada. Historica-Dominion. Diakses tanggal 2011-05-23.  Archived 2011-10-10 di Wayback Machine
  3. Official Languages Act (PDF). Territorial Printer. 2004. p. 4. Diarsipkan dari versi asli (PDF) tanggal 2011-08-09.  Archived 2011-08-09 di Wayback Machine
  4. Hail, M; Lange, S (February 25, 2010). "Federalism and Representation in the Theory of the Founding Fathers: A Comparative Study of US and Canadian Constitutional Thought". Publius: the Journal of Federalism 40 (3): 366–388. doi:10.1093/publius/pjq001. 
  5. "Population size and growth in Canada: Key results from the 2016 Census". The Daily. 2016-02-08. Diakses tanggal 2018-01-01.  Archived 2017-02-10 di Wayback Machine
  6. a b c d "Canada". International Monetary Fund. Diakses tanggal 2011-11-05.  Archived 2012-01-11 di Wayback Machine
  7. "Distribution of family income – Gini index". World Factbook. CIA. Diakses tanggal 2009-09-01.  Archived 2009-05-13 di Wayback Machine
  8. "Human Development Report 2011" (PDF). United Nations. Diakses tanggal 2011-11-02.  Archived 2011-11-11 di Wayback Machine
  9. "Humber College".  Archived 2020-02-26 di Wayback Machine

Bacaan salajengna[édit | édit sumber]

 Artikel utama: Bibliograpi Kanada.
Sajarah
Géography and climate
  • Stanford, Quentin H, ed. (2008). Canadian Oxford World Atlas (6th ed.). Oxford University Press (Canada). ISBN 0195429281. 
Pamaréntah jeung hukum
Hubungan luar nagri jeung militér
Ékonomi
Demografi jeung statistik
Budaya

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Pék paluruh émbaran nu leuwih loba ngeunaan Canada ku jalan nyungsi proyék sabaraya Wikipédia
Définisi kamus ti Wiktionary
Buku téks ti Wikibooks
Cutatan ti Wikiquote
Téks sumber ti Wikisource
Gambar jeung média ti Commons
Warta ti Wikinews
Sumber pangajaran ti Wikiversity

Citakan:Canada topics