Aréa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Aréa /aréa/ bisa ogé dihartikeun daerah atawa wilayah geografis anu digunakeun pikeun kaperluan husus, contona : leuweung dibukbak pikeun dijieun area pasawahan.[1]

Bisa ogé mangrupa daerah pangukuran Dua-dimensi sajeroeun satuan persegi atawa pasekon, umpamana cm2 atawa m2. Lega-na hiji daerah pasagi panjang tina sisi a jeung b nyaéta ab; wangun segi tilu ogé poligon séjéna bisa ditangtukeun ku ngagunakeun trigonometri. Area anu melengkung bisa ditangtukeun ngagunakeun kalkulus integral.[2] [3]

Unit[édit | édit sumber]

Tiap daerah mibanda hiji ukuran unit séwang séwangan anu luyu tina daerahna, dumasarkana éta hiji daerah bisa diukur sajeroeun meter persegi (m²), séntiméter persegi (cm²), milimeter persegi (mm²), kilometer persegi (km²), kaki persegi (ft²), yard persegi (yd²), mil persegi (mi²), jeung satuluyna. Numutkeun aljabar, unit-unit iéu bisa dianggap mangrupa unit kotak anu saluyu panjangna. Ukuran satuan atawa hijian tina hiji daerah numutkeun SI nyaéta meter persegi.[4]

References[édit | édit sumber]

  1. [1] kbbi: Ditempo 1 Agustus 2015
  2. [2] Encyclopedia.com Ditempo 1 Agustus 2015
  3. [3] Formula area Ditempo 1 Agustus 2015
  4. [4] Formula area Ditempo 1 Agustus 2015

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg