Daérah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Wewengkon)
Luncat ka: pituduh, paluruh

Daérah, dina kontéks babagian administratif di Indonésia, mangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates téritori nu miboga hak ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan tina aspirasi masarakat.

World geologic provinces.jpg

Daétah diwangun ti Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Upami kacamatan, désa, jeung kalurahan dianggap sanés Daérah (daérah otonom). Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah (gubernur/bupati/walikota), jeung miboa Pamaréntahan Daérah sarta Déwan Pawakilan Rahayat Daérah.

Réferénsi[édit | édit sumber]

  • Undang-Undang Nomor 32 Taun 2004 ngeunaan Pamaréntahan Daérah.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Citakan:Rupa babagian nagara


Gnome-globe.svg