Daérah otonom

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daérah atawa Daérah otonom, dina kontéks babagian administratif di Indonésia,n'yaéta kesatuan masarakat hukum ni miboga wates-wates wewengkon nu boga kawenangan pikeun ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan sarta kapentingan masarakat satempat dumasar prakarsa sorangan dumasar aspirasi masarakat.

Daérah ngawengku Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Sedengkeun kacamatan, désa, jeung kalurahan henteu dianggep hiji daérah (daérah otonom). Daérah dipingpin ku Kapala Daérah (gubernur/bupati/walikota), tur miboga Pamaréntahan Daérah jeung Déwan Perwakilan Rahayat Daérah.

Rujukan[édit | édit sumber]

  • Undang-Undang Nomer 32 Taun 2004 ngeunaan Pamaréntahan Daérah.