Basa resmi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basa resmi nyaéta hiji atawa leuwih basa anu dipaké ku pamaréntah dina hiji nagara pikeun medar aturan atawa émbaran pamaréntah. Basa dipaké ku warganagara pikeun nyambung kalayan kantor-kantor pamaréntah sacara resmi, sarta ogé mangrupa basa anu dipaké dina pangajaran di widang atikan.

Remen ogé (salah sahiji) basa resmi hiji nagara lain basa pituin nagara kasebut, tapi basa ti kaum pangjajah. Komo remen ogé basa resmi henteu ngabogaan panyatur tulén. Hal ieu lumangsung antara séjén di sawatara nagara di Afrika urut jajahan Perancis, Singapura jeung basa Inggris, Suriname jeung basa Walanda, sarta Timor Wétan jeung basa Portugis.