Per kapita

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Per kapita nyaéta hiji frasa Basa Latin nu hartina per hulu kalawan kecapper nu hartina "ngaliwatan" atawa "ku" sarta kecap kapita (wangun tunggal tina caput) nu hartina "hulu." Dua kecap éta ngawangun frasa "keur unggal hulu."

Ieu biasana dipaké dina widang statistika nu nunjukkeun mean per jalma sangkan fokus perhatian naon waé, contona bagi hasil, tingkat kejahatan, jeung sajabana.

Ogé dipaké di jero kehendak (hukum) pikeun némbongkeun lamun unggal kauntungan nu kudu ditarima, by devise or bequest, hasil bagi nu sarua jang unggal estate. Ieu jelas béda jeung pambagéan Per stirpes, di mana unggal cabang kulawarga dinasti ngawariskeun pambagéan nu sarua ti unggal estate.