Indéks Pangwangunan Manusa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Human Development Index)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Indéks Pangwangunan Manusa (IPM) (basa Inggris: Human Development Index (HDI)) nyaéta indéks pikeun ngukur pabanding harepan hirup, melek hurup, atikan, sarta standar hirup pikeun kabéh nagara sakumna dunya. IPM dipaké pikeun misahkeun naha hiji nagara geus jadi nagara maju, nagara ngembang, atawa masih nagara tacan ngembang, sarta ogé pikeun ngukur pangaruh ti kawijakan ékonomi ka kualitas hirup.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]


Nulis.jpg