Perséntase

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Persén)
Jump to navigation Jump to search
Percent 18e.svg

Perséntase atawa peratus mangrupa hiji cara pikeun nyebutkeun fraksi ti saratus. Perséntase mindeng ditunjukkeun kalawan simbul "%". Perséntase ogé dipaké sanajan lain piekun unsur ratusan. Angka éta teras diskalakeun sangkan bisa dibandingkeun jeung saratus. Contona, 4 urang dosén keur ngawas ujian, 3 lalaki, jeung hiji awéwé. Perséntase dosén nu lalaki dina kasus ieu nyaéta 3 ti 4 = 3/4 = 75/100 = 75%.


E-to-the-i-pi.svg