ISO 4217

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
         "Kode mata uang" dialihkeun ka kaca ieu. Kaca ieu mah béda jeung Simbul mata uang.
Tikét anu mintonkeun rega maké kode ISO 4217 "EUR" (kenca handap) jeung lain maké simbul mata uang

ISO 4217 téh hiji standar anu dipedal ku Organisasi Internasional pikeun Standarisasi, anu boga hak ngadéfinisikeun mata uang, kode nagara (alfa jeung numérik), sarta rujukan-rujukan pikeun unit-unit leutik nu kabagi kana tilu tabél:

  • Tabél A.1 – Daptar kode mata uang & logam hargaan kiwari[1]
  • Tabél A.2 – Kode logam hargaan kiwari[2]
  • Tabél A.3 – Daptar kode pikeun historis dénominasi mata uang & logam hargaan[3]

Tabél, sajarah jeung lumangsungna sawala[perlu klarifikasi] téh dikokola ku SIX Interbank Clearing minangka bagian ti ISO jeung Asosiasi Swiss pikeun Standarisasi.[4]

Daptar kode ISO 4217 dipaké di perbankan jeung sakumna bisnis.[rujukan?] Di sawatara nagara, kode-kode mata uang éta geus remen dipiwanoh sangkan niléy kurs anu dibéwarakeun di surat kabar jeung bank ngagunakeun kode-kode ieu tinimbang ngaran mata uang anu geus ditarjamahkeun atawa simbul mata uang lianna.[rujukan?]

Rujukan[édit | édit sumber]

ThreeCoins.svg