Achmad Lamo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
H. Achmad Lamo
Wakil Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat Republik Indonesia
Utusan Daerah
Masa jabatan
1 Oktober 1977 (1977-10-01) – 1 Oktober 1982 (1982-10-01)
Présidén Soeharto
Ketua MPR Adam Malik (1977–78)
Daryatmo (1978–82)
Sanggeusna Soenandar Prijosoedarmo
Gubernur Sulawesi Selatan ka-2
Masa jabatan
1966 (1966) – 19 Januari 1978 (1978-01-19)
Présidén Soekarno
Soeharto
Saméméhna A. A. Rivai
Sanggeusna Andi Oddang
Katerangan lian
Gumelar 6 Séptémber 1920
Flag of the Netherlands.svg Enrekang, Sulawesi Kidul, Hindia Walanda
Pupus 28 Juni 1996 (yuswa 75)
Kabangsaan Bandéra Indonésia Indonesia
Murangkalih Tanribali Lamo
Ageman Islam

Let. Kol. Inf. H. Achmad Lamo (gumelar di Enrekang, Sulawesi Kidul, 3 Maret 1921 – tilar dunya 28 Juni 1996 dina umur 75 taun)[1] nyaeta Gubernur Sulawesi Kidul pariode 1966-1978.[2] Salaku tambahan anjeunna ogé janten Wakil Kursi tina Majelis Permusyawaratan Rakyat waktos 1977-1982 bareng Mashuri, Isnaeni, Radén Kartidjo sareng Majskur sareng Pupuhu MPR dina waktos éta. Adam Malik.[3]

Achmad Lamo mimiti karir militerna di Sakola Kapolisian di Sukabumi. Pangalaman dina nalika perang kamerdekaan di sababaraha tempat di Jawa jeung Makassar.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Gubernur Sulsel dari masa ke masa Achmad Lamo Diakses 30 Desember 2014
  2. a b Dunia Achmad Lamo, diakses pada 16 Februari 2011.
  3. "Tap MPR No. 10/1978 tentang Pengangkatan Presiden Republik Indonesia" (PDF). 22 Maret 1978. Diakses tanggal 21 Oktober 2014. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Soekarno.jpg
Gelar kehormatan
Saméméhna
A.A. Rivai
Gubernur Sulawesi Kidul
1966–1978
Sanggeusna
Andi Oddang
Gelar kehormatan
Saméméhna
Djaelani Naro
Sumiskum
Domo Pranoto
Kartidjo
Mohammad Isnaeni
Wakil Ketua Majelis Permusyawaratan Rakyat
1977–1982
Sanggeusna
Kharis Suhud
Amir Murtono
Nuddin Lubis
Hardjantho Sumodiasastro
Soenandar Prijosoedarmo