Kota Makassar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Makassar
Kota Makassar
Ségel resmi Makassar
Ségel
Nami panggilan: 
Kota Daeng
Motto: 
Sekali Layar Terkembang Pantang Biduk Surut Ke Pantai
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Propinsi Sulawesi Kidul
Lega
 • Total 175.77 km2 (67.87 sq mi)
Pangeusi
 (2010)[2]
 • Total 1.338.663
 • Kapadetan 7,600/km2 (20,000/sq mi)
Zona wanci UTC+8 (WITA)
Kode pos
90000[3]
Kode wewengkon 0411
Ramatloka www.makassarkota.go.id

Koordinat: 5°8′S 119°25′E / 5.133°S 119.417°E / -5.133; 119.417 Kota Makassar (Basa Makassar: ᨀᨚᨈ ᨆᨀᨔᨑ, kadang diéjah Macassar, Mangkasar; ti 1971 nepi ka 1999 resmina salaku Ujungpandang atanapi Ujung Pandang) nyaéta hiji kotamadya jeung sakaligus ibu kota Propinsi Sulawesi Kidul, Indonésia. Makassar aya di beulah kidul-kulon Pulo Sulawesi, di basisireun Selat Makassar.

Kota kembar[édit | édit sumber]

Makassar dikembarkeun jeung:

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kota Makassar - Ditjen Cipta Karya - diaksés 4 Méi 2013
  2. Sensus Penduduk 2010 - Penduduk Menurut Wilayah, Daerah Perkotaan/Perdesaan, dan Jenis Kelamin | Provinsi Sulawesi Selatan - diaksés 4 Méi 2013
  3. Pengelola Website Kota Makassar - diaksés 4 Méi 2013

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]