Kota Makassar

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Makassar
Kota
Kota Makassar
Ségel resmi Makassar
Ségel
Jujuluk: Kota Daeng
Moto: Sekali Layar Terkembang Pantang Biduk Surut Ke Pantai
Kota Makassar is located in Bumi
Kota Makassar
Kota Makassar (Bumi)
Lokasi Makassar di Indonésia
Koordinat: 5°08′00″S 119°25′52″E / 5.1333°S 119.4311°E / -5.1333; 119.4311
Nagara Bandéra Indonésia Indonésia
Propinsi Sulawesi Kidul
Aréa[1]
 • Total 175.77 km2 (67.87 sq mi)
Populasi (2010)[2]
 • Total 1.338.663
 • Dénsitas 7,600/km2 (20,000/sq mi)
Time zone WITA (UTC+8)
Kode pos 90000[3]
Kode wewengkon 0411
Website www.makassarkota.go.id

5°08′00″S 119°25′52″E / 5.1333°S 119.4311°E / -5.1333; 119.4311 Kota Makassar (Basa Makassar: ᨀᨚᨈ ᨆᨀᨔᨑ, kadang diéjah Macassar, Mangkasar; ti 1971 nepi ka 1999 resmina salaku Ujungpandang atanapi Ujung Pandang) nyaéta hiji kotamadya jeung sakaligus ibu kota Propinsi Sulawesi Kidul, Indonésia. Makassar aya di beulah kidul-kulon Pulo Sulawesi, di basisireun Selat Makassar.

Kota kembar[édit | édit sumber]

Makassar dikembarkeun jeung:

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kota Makassar - Ditjen Cipta Karya - diaksés 4 Méi 2013
  2. Sensus Penduduk 2010 - Penduduk Menurut Wilayah, Daerah Perkotaan/Perdesaan, dan Jenis Kelamin | Provinsi Sulawesi Selatan - diaksés 4 Méi 2013
  3. Pengelola Website Kota Makassar - diaksés 4 Méi 2013

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]