Wellington

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panorama di Wellington

Wellington (basa teu resmina Te Whanganui-a-Tara atawa Poneke dina basa Māori), nyaeta ibu kota nagara Selandia Anyar. Kota ieu mangrupakeun wewengkon urban kadua panggedena di Selandia Anyar, sarta mangrupakeun ibu kota nasional pangpadetna di Oséania. Pangeusina 370.000 jiwa.

Ngaran[édit | sunting sumber]

Kota ieu dingaranan Wellington pikeun ngahormatan Arthur Wellesley, Pangéran Wellington sarta nu meunangkeun Perang Waterloo. Gelar Pangéran datang ti kota Wellington di County Somerset.

Galeri[édit | sunting sumber]

Wellington
Wellington


Nulis.jpg