Yaman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
الجمهوريّة اليمنية
Al-Jumhuriyah al-Yamaniyah
Bandéra Yaman Lambang Yaman
Motto
الجمهورية اليمنية
Al-Jumhūriyyah al-Yamaniyyah
Lagu
Républik Ngahimpun
Location of Yaman
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Sana'a
Basa resmi Arab
Pamaréntah Républik
 -  Présidén Ali Abdullah Saléh
 -  Wakil Présidén (Ngagawé salaku Présidén) Abd al-Rab Mansur al-Hadi
 -  Perdana Menteri Ali Mohammed Mojawar
Unifikasi
Aréa
 -  Total 527970 km² (49)
 mil² 
 -  Cai (%) tiasa teu dipadulikeun
Populasi
 -  Perkiraan  Juli 2008 23.013.376 (51)
 -  Sénsus 2007 22.230.531 
 -  Kapadetan 42 /km² (109)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2008
 -  Total US$55,433 miliar 
 -  Per kapita US$2.412 
Mata uang Rial (YER)
Zona wanci (UTC+3)
TLD Internét .ye
Kode telepon +967

Républik Yaman mangrupa hiji nagara di Jazirah Arab di Asia Kulon-Kidul, bagian ti Wétan Tengah. Yaman tepung wates jeung Laut Arab di kidul, Teluk Adén jeung Laut Beureum di kulon, Oman di wétan, jeung Arab Saudi di kalér. Populasi Yaman kira-kira jumlahna 23 juta jiwa. Lega nagara ieu kira-kira 530.000 km2 jeung wewengkonna boga leuwih ti 200 pulo. Pulo nu panggedéna, Sokotra, aya kira-kira 415 kilométer kidulan Yaman.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Yaman di Wikivoyage


Gnome-globe.svg