Basa Arab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Arab (عربية} ('`Arabiyya')
Dipaké di: Saudi Arabia, Mesir jeung loba nagara séjénna.
Wewengkon: Timur Tengah jeung Afrika Kalér
Jumlah pamaké: 225 yuta
Urutan ka:
Klasifikasi rungkun basa: Basa Afro-Asia

 Basa Semitik
  Basa Semitik Kidul
   Basa Arab

Status resmi
Basa resmi di: 24 nagara kaasup Arab Saudi, Irak, Israél, Libanon, Libya, Mesir, Palestina, Suriah, jsb.
Diatur ku:
Sandi basa
ISO 639-1 ar
ISO 639-2 ara
ISO 639-3
SIL ABV
Tempo ogé: Basa - Daptar basa

Basa Arab hiji basa Semitik nu dipaké ti daérah kaasup wilayah nagara Arab Saudi.

== Hurup-hurup dina Basa Arab =={| border cellspacing="0" cellpadding="5"|- bgcolor="#ffff00"! Huruf! Ngucapkeun|-| ا| alif|-| ب| ba|-| ت| ta|-| ث| tsa|-| ج| jim|-| ح| ha|-| خ| kha|-| د| dal|-| ذ| dzal|-| ر| ra|-| ز| zay|-| س| sin|-| ش| syin|-| ص| syot|-| ض| dhot|-| ط| tho|-| ظ| zho|-| ع| 'ain|-| غ| ghoin|-| ف| fa|-| ق| qof|-| ك| kaf|-| ل| lam|-| م| mim|-| ن| nun|-| و| wau|-| ه| ha|-| لا| lam alif|-| ﺀ| hamzah|-| ي| ya|}

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Wikipédia
Wikipédia ogé ngabogaan édisi Basa Arab


Nuvola apps bookcase.png