Sokotra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sokotra
Native name: سُقُطْرَى
Suquṭra
Témbongan Landsat kana Sokotra
Géografi
LokasiSamudra Hindia
Koordinat12°30′36″N 53°55′12″E / 12.51000°N 53.92000°E / 12.51000; 53.92000Koordinat: 12°30′36″N 53°55′12″E / 12.51000°N 53.92000°E / 12.51000; 53.92000
Kapuloan/arsipélagoKapuloan Sokotra
Jumlah pulo4
Pulo utamaSokotra, Abd al Kuri, Samhah, Darsah
Lega3.796 km² (1.465,6 mil²)
Titik pangluhurna1.503 m (4.931 ft)
Titik pangluhurnahiji titik di Pagunungan Haghier
Nagara
Yaman
KagubernuranHadramaut
DistrikHadibu (wétan)
Qulansiyah wa 'Abd-al-Kūrī (kulon)
Démografi
Populasi42.842 (as of sénsus 2004)
Kapadetan11.3 /km² (29,3 /mil²)
Grup étnisutamana Arab; tapi ogé Afro-Arab, Asia Kidul, Somali, jeung Éropa
Additional information
Ngaran resmiKapuloan Sokotra
TipeAlam
Kriteriax
Ditunjuk2008 (sési ka-32)
Nomer rujukan1263
NagaraCitakan:Country data Yemen Yaman
RégionNagara-Nagara Arab

Sokotra (Basa Arab: سُقُطْرَىSuquṭra), atawa Soqotra, nyaéta hiji kapuloan nu ngawengkun 4 pulo di Samudra Hindia. Pulo nu panggedéna, ogé disebut Sokotra, kira-kira 95% ti lega daratan kapuloan. Kapuloan ieu aya di kira-kira 240 kilometres (150 mi) wétaneun Tanduk Afrika jeung 380 kilometres (240 mi) kiduleun Samenanjung Arab.[1]

Galeri[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. "Socotra islands scenery in Yemen". en.youth.cn. 25 April 2008. 


Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Countries.png