Sokotra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sokotra
Géografi
LokasiSamudra Hindia
Koordinat12°30′36″N 53°55′12″E / 12.51000°N 53.92000°E / 12.51000; 53.92000Koordinat: 12°30′36″N 53°55′12″E / 12.51000°N 53.92000°E / 12.51000; 53.92000
KapuloanKapuloan Sokotra
Lega3.796 km² (1.465,6 mil²)
Élévasi pangluhurna1.503 m (4.931 ft)
Administrasi
Yaman
Demografi
Pangeusi42.842
Kapadetan pangeusi11,3 /km² (29,3 /mil²)

Sokotra (Basa Arab: سُقُطْرَىSuquṭra), atawa Soqotra, nyaéta hiji kapuloan nu ngawengkun 4 pulo di Samudra Hindia. Pulo nu panggedéna, ogé disebut Sokotra, kira-kira 95% ti lega daratan kapuloan. Kapuloan ieu aya di kira-kira 240 kilometres (150 mi) wétaneun Tanduk Afrika jeung 380 kilometres (240 mi) kiduleun Samenanjung Arab.[1]

Galeri[édit | édit sumber]

Catetan[édit | édit sumber]

  1. "Socotra islands scenery in Yemen". en.youth.cn. 25 April 2008. 


Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Countries.png