Kota Palopo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Palopo
Ségel resmi Palopo
Ségel
Motto: 
IDAMAN (Indah (Beautiful), Damai (Safe), Nyaman (Pleasant))
NagaraBandéra Indonésia Indonesia
ProvinceSulawesi Kidul
Foundedc. 1620
City Status14 Juli 2002
Pamaréntahan
 • WalikotaJudas Amir
 • Vice MayorRahmat Masri Bandaso
Lega
 • Total247,52[1] km2 (Citakan:HidFormatting error: invalid input when rounding sq mi)
Pangeusi
 (2019)
 • Total182.107[2]
Zona wanciUTC+8 (Indonesia Central Time)
Area code(+62) 471
Ramatlokapalopokota.go.id

Kota Palopo mangrupikeun kota di propinsi Sulawesi Kidul, Indonesia. Kota Palopo sateuacana ngagaduhan status kota administrasi ti saprak 1986 sareng bagian tina Kabupatén Luwu anu engké diganti ka kota dina 2002 luyu sareng UU Nomer 11 taun 2002 tanggal 10 April 2002.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Official Website Pemerintah Kota Palopo: Sekilas Palopo". Palopo: Pemerintah Kota Palopo. 
  2. Kota Palopo dalam Angka 2020 (pdf). Palopo: BPS. 2016. p. 35-42. Diakses tanggal 23 April 2020. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg