Lompat ke isi

Sulawesi Tengah

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Sulawesi Tengah
Gambar:Lambang propinsi sulteng.jpg

Lambang Sulawesi Tengah

Peta lokasi Sulawesi Tengah
Koordinat
Dasar hukum UU 13/1964
Tanggal penting 13 April 1964 (poé ngadeg)
Ibu kota Palu
Gubernur Drs. H. Longki Djanggola, M.Si.
Lega 68.089,83 km2
Pangeusi 2.079.201 (sensus 2000)
Kapadetan
Kabupatén 9
Kota 1
Kacamatan 79
Kalurahan/Désa 1.423
Suku Suku Kaili, Suku Kulawi, Suku Tomini, Suku Bore, Suku Pamona-Mori, Suku Bungku, Suku Saluan, Suku Balantak, Suku Banggai, Suku Buol, Suku Toli-toli
Ageman Islam, Protestan, Katolik, Hindu
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Tondok Kadadingku

Ramatloka resmi: http://www.sulteng.go.id

(?)

Sulawesi Tengah nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ibukotana di Palu.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Kabupatén Banggai Luwuk
2
Kabupatén Banggai Kapuloan Salakan
3
Kabupatén Banggai Laut Banggai
4
Kabupatén Buol Buol
5
Kabupatén Donggala Banawa
6
Kabupatén Morowali Bungku Tengah
7
Kabupatén Morowali Kalér Kolonodale
8
Kabupatén Parigi Moutong Parigi
9
Kabupatén Poso Poso
10
Kabupatén Sigi Sigi Biromaru
11
Kabupatén Tojo Una-Una Ampanan Kota
12
Kabupatén Tolitoli Tolitoli
13
Kota Palu -


Perwakilan di Jakarta[édit | édit sumber]

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Tengah[édit | édit sumber]

  1. H Yusuf Rizal Tjokroaminoto (Partai Persatuan Pemwangunan)
  2. Ir H Rendy Lamadjido (Partai Demokrasi Indonésia Perjuangan)
  3. Retna Rosmanita Situmorang MBA (Partai Damai Sejahtera)
  4. M Sofhian Mile SH (Partai Golongan Karya)
  5. Muhidin M Said SE MBA (Partai Golongan Karya)
  6. Nurhadi M Musawir SH MM MBA (Partai Amanat Nasional)

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Tengah[édit | édit sumber]

  • Nurmawati Dewi Bantilan, SE
  • Drs. Roger Tobigo
  • M. Ichsan Loulembah
  • Drs. H. Faisal Mahmud

Pakarang Tradisional[édit | édit sumber]

Citakan:SulTeng