Kota Palu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kota Palu
Pamandangan Kota Palu
Pamandangan Kota Palu
Lambang Kota Palu
Ségel
Motto: 
Maliu Nti Nuvu
Lokasi Kota Palu di Pulo Sulawesi
Lokasi Kota Palu di Pulo Sulawesi
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
Hari jadi27 September 1978
Pamaréntahan
 • Wali KotaDrs. Hidayat, M.Si
Pangeusi
 (2015[1])
 • Total342,754 jiwa
 • Kapadetan848.7/km2 (2,198/sq mi)
Demografi
 • Suku bangsaKaili
Kulawi
Pamona
Banggai
Bugis
Tionghoa
 • AgamaIslam 80.05%
Kristen Protestan 12.68%
Katolik 2.48%
Hindu 2.42%
Buddha 2.37%[1]
 • BasaIndonesia, Kaili
Zona wanciWITA
Kode telepon+62 451
Kacamatan8
Désa/kalurahan46
Flora resmiBanga
Fauna resmiMaleo
Ramatlokahttp://palukota.go.id/

Palu nyaéta Ibukota Propinsi Sulawesi Tengah, Indonesia. Palu mangrupikeun kota anu lokasina di Sulawesi Tengah, wawatesan Kabupaten Donggala di beulah kulon sareng kalér, Kabupaten Sigi di beulah kidul. sareng Kabupaten Parigi Moutong di wétan. Kota Palu mangrupikeun kota lima diménsi anu diwangun ku lebak, lautan, walungan, gunung sareng teluk. Koordinatna 0,35 - 1.20 NL sareng 120 - 122.90 Wétan. Kota Palu meuntas ku garis Khatulistiwa. Populasi Kota Palu nyaéta 342,754 jalma (2012).

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b "Kota Palu Dalam Angka 2016"
  2. "Perpres No. 10 Tahun 2013". 2013-02-04. Diakses tanggal 2013-02-15. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg