Kabupatén Tana Toraja

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Tana Toraja

Kabupaten Tana Toraja
Ségel resmi Kabupatén Tana Toraja
Ségel
KabupaténIndonesia
ProvinceSulawesi Kidul
Puseur dayeuhMakale
Lega
 • Total2.054,30 km2 (79,320 sq mi)
Pangeusi
 (2019[1])
 • Total285.687
 • Kapadetan1,4/km2 (3,6/sq mi)
Zona wanciUTC+8 (WITA)

Kabupaten Tana Toraja nyaéta hiji kabupatén di Propinsi Sulawesi Kidul, Indonésia. kalayan bupati namina Ir. Nico Biringkanae. Ibukotana nyaéta Makale. Sateuacan paméran, kabupaten éta ngagaduhan wilayah 3.203 km² sareng gaduh populasi 285,867 jiwa (2019).

Urang Toraja, anu nyicingan daérah pagunungan sareng ngajaga gaya hirup unik sareng tetep nunjukkeun gaya Austronesian anu asli sareng mirip kana budaya Nias. Wilayah ieu mangrupikeun obyek wisata di Sulawesi Kidul.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Kabupaten Tana Toraja Dalam Angka 2020". BPS Kabupaten Tana Toraja. Diakses tanggal 12 Juni 2020. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nulis.jpg