Musisi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search

Musisi atawa juru musik nyaéta jelema anu ngamaénkeun pakakas musik kawas hitar jeung piano atawa jelema anu ngawih.

Misisi ogé hiji jalma anu nulis musik, boh pikeun dirina sorangan boh dibikeun ka batur. Jelema anu nulis musik disebut komponis.

Musisi ogé bisa nyieun kumpulan pikeun ngamaénkeun musik. Lamun kumpulan éta diwangun ku réa jelema anu ngamaénkuen pakakas musik babarengan, kawas musik degung, dingaranan orkéstra. Lamun kumpulan kasebut ngawengku réa jelema anu ngawih, kawas dina upacara bandéra, ngaranna paduan suara. Lamun ngan kumpulan kasebut ngawengku sawatara urang anu babarengan biasana disebut band. Sakapeung band mibanda ngaran kawas nu ngawih.

Sawatara conto band nyaéta:

Sawatara conto orkéstra:

Nulis.jpg