8 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

8 Désémber nyaéta poé ka-342 dina sataun (ka-343 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 23 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1943 – Perang Dunia II: Divisi ka-117 Jäger Jérman (pasukan infanteri) ngancurkeun biara Mega Spilaio di Yunani sarta nelasan 22 wiku jeung para panganjang minangka bagéan wawales nu dialatankeun ku Pangbantéan Kalavryta sababaraha poé saméméhna.
  • 1955 – Bandera Éropa diadopsi ku Déwan Éropa.
  • 1963 – Pasawat Pan Am 214, Boeing 707, kabéntar gelap sarta murag di deukeut Elkton, Maryland, nelasan sakabéh 81 jalma di jero kapal.
  • 1966 – Kapal laut Yunani SS Heraklion tilelep dina hiji badéy di Laut Aegea, nelasan leuwih ti 200 jalma.
  • 1969 – Pasawat Olympic Airways 954 neunggar gunung di saluareun Keratea, Yunani, nelasan 90 jalma dina naon nu disebut pangparah-parahna kacilakaan pasawat Douglas DC-6 dina sajarah.
  • 1972 – Pasawat United Airlines 553, Boeing 737, murag sabada ngabatalkeun usaha ngadaratna di Bandara Internasional Chicago Midway, nelasan 45 jalma. Hal ieu mangrupakeun muragna Boeing 737 nu munggaran.
  • 1976 - Pamugaran Candi Cangkuang réngsé sarta tuluy diresmikeun.
  • 1985The South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC), organisasi antar-pamaréntah régional sarta sarikat géopolitik di Asia Kidul, diadegkeun.
  • 1987Perang Tiis: Pasini Kakuatan Nuklir Jarak Nengah ditanda tangan ku Prèsidén AS Ronald Reagan jeung pamingpin Soviét Mikhail Gorbachev di Gedong Putih.
  • 1987 – Hiji ténk pangangkut angkatan basanjata Israél maéhan opat urang pangungsi Palestina jeung nyideraan tujuh séjénna dina hiji kacilakaan lalar liwat di Parapatan Erez di wates Jalur Gaza Israél, nu eunggeus dianggap minangka nu nyekéskeun Gerakan Intifada Kahiji.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png