Nicki Minaj

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Nicki Minaj
Nicki Minaj dina Thanks Concert Hammerstein Ballroom, Kota New York tanggal 26 Nopémber 2010
Profil
Nami Onika Tanya Maraj
Gumelar 8 Désémber 1982 (1982-12-08) (yuswa 34)

Saint James, Trinidad jeung Tobago,[1]
Asal Amérika Sarikat Kota New York, New York, Amérika Sarikat
Aliran Hip hop, R&B, pop
Pacabakan
  • Rapper
  • panyanyi
  • panulis lagu
Alat musik Vokal
Taun aktip 2002–kiwari
Lébel
Maén di
Ramatloka mypinkfriday.com

Onika Tanya Maraj (gumelar di Saint James, Trinidad jeung Tobago, 8 Désémber 1982; umur 34 taun), sacara profesional dipikawanoh minangka Nicki Minaj, nyaéta saurang rapper, panyanyi jeung panulis lagu turunan Trinidad-Amérika.[2] Nicki dumuk di Saint James, Trinidad jeung Tobago jeung ninina nepi ka umur lima taun.[3] Nalika umurna lima taun, Nicki dibawa ku indungna ke Queens, Kota New York, Amérika Sarikat.[3] Dina bulan Agustus 2009 Nicki dikontrak ku label rekaman Young Money sarta ngarilis album debutna anu jejerna "Pink Friday" dina bulan Nopémber 2010.[4] Album éta suksés nanjeur di posisi kahiji Billboard 200 sarta sabulan sanggeus medalkeunna, album éta meunang sertifikat Platinum ti Recording Industry Association of America (RIAA).[5] Minaj jadi artis solo awéwé munggaran anu suksés nempatkeun tujuh singel dina tangga lagu Amérika Sarikat, Billboard Hot 100 sacara babarengan.[6] Singel keduana, "Your Love" nempatan posisi kahiji dina tangga lagu Billboard Hot Rap Songs.[7]

Awal kahirupan[édit | édit sumber]

Nicki kadaptar di sakola Elizabeth Blackwell Middle School 210, di dinya manéhna maén klarinét.[3] Nicki nyokot spésialisasi musik jeung seni nalika sakola di LaGuardia High School.[3] Tina sawatara lagu jeung interviu bareng Nicki, sawaréh nyindekeun yén Nicki sauran biseksual.[3] Dina hiji wawancara manéhna ngedalkeun yén manéhna henteu ka awéwé henteu ka lalaki, manéhna teresep dicap biseksual atawa lain.[3] Nicki ngaaku manéha nyieun hiji gambaran harajuku Barbie nalika manéhna baris indit tina pasalingsingan kolotna.[3] Dina album munggaranna manéhna nyiptakeun ngaran séjén nyaéta Roman Zolanski.[3]

Karir[édit | édit sumber]

Nicki nyiptakeun sorangan album kompilasina dina mixtape sarta manéhna bijil dina majalah XXL.[3] Taun 2008 Nicki jadi artis awéwé pangnyongcolangna taun harita dumasar vérsi Underground Music Award.[3] Nicki ngarilis Beam Me Up Scotty, album kompilasina anu séjén dina bulan April 2009 anu meunang réspon positif ti BET jeung MTV.[3] Album debut munggaran Nicki, Pink Friday dirilis 19 Nopémber 2010.[3] Lagu-lagu dina album éta nepi kana jajaran lagu top jeung manéhna jadi artis awéwé munggaran anu miboga tujuh lagu anu asup kana Billboard Hot 100 sacara babarengan.[3] Taun 2012, Nicki kapilih jadi juri American Idol bareng jeung Mariah Carey.[3]

Diskografi[édit | édit sumber]

Mixtape[édit | édit sumber]

Album[édit | édit sumber]

Tur[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Police Report: Nicki's Asst. Struck Minaj w/ Suitcase". TMZ.Com. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  2. "Nicki Minaj: American rap singer and songwriter". Encyclopædia Britannica. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p "Profil Selebriti - Nicki Minaj". KapanLagi. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  4. "Nicki Minaj Chart History at Billboard". Billboard. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  5. "RIAA Gold & Platinum". Recording Industry Association of America. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  6. "Nicki Minaj Makes History With Seven Billboard Hot 100 Songs", MTV News, October 8, 2010. Disalin 11 Maret 2016.
  7. Trust, Gary (June 30, 2010). "Chart Beat Wednesday: Train, Dirty Heads, Nicki Minaj". Billboard. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  8. "Wiki Minaj - Playtime Is Over". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  9. "Wiki Minaj - Sucka Free". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  10. "Wiki Minaj - Beam Me Up Scotty". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  11. a b "All Music - Discography Nicki Minaj". All Music. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  12. "Wiki Minaj - Pink Friday Tour (2012)". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  13. "Wiki Minaj - Pink Friday: Reloaded Tour". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  14. "Wiki Minaj - The Pinkprint Tour". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016.