Nicki Minaj

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Nicki Minaj
Nicki Minaj dina Thanks Concert Hammerstein Ballroom, Kota New York tanggal 26 Nopémber 2010
Profil
Nami Onika Tanya Maraj
Gumelar 8 Désémber 1982 (1982-12-08) (yuswa 35)

Saint James, Trinidad jeung Tobago,[1]
Asal Amérika Sarikat Kota New York, New York, Amérika Sarikat
Aliran Hip hop, R&B, pop
Pacabakan
  • Rapper
  • panyanyi
  • panulis lagu
Alat musik Vokal
Taun aktip 2002–kiwari
Lébel
Maén di
Ramatloka mypinkfriday.com

Onika Tanya Maraj (gumelar di Saint James, Trinidad jeung Tobago, 8 Désémber 1982; umur 35 taun), sacara profesional dipikawanoh minangka Nicki Minaj, nyaéta saurang rapper, panyanyi jeung panulis lagu turunan Trinidad-Amérika.[2] Nicki dumuk di Saint James, Trinidad jeung Tobago jeung ninina nepi ka umur lima taun.[3] Nalika umurna lima taun, Nicki dibawa ku indungna ke Queens, Kota New York, Amérika Sarikat.[3] Dina bulan Agustus 2009 Nicki dikontrak ku label rekaman Young Money sarta ngarilis album debutna anu jejerna "Pink Friday" dina bulan Nopémber 2010.[4] Album éta suksés nanjeur di posisi kahiji Billboard 200 sarta sabulan sanggeus medalkeunna, album éta meunang sertifikat Platinum ti Recording Industry Association of America (RIAA).[5] Minaj jadi artis solo awéwé munggaran anu suksés nempatkeun tujuh singel dina tangga lagu Amérika Sarikat, Billboard Hot 100 sacara babarengan.[6] Singel keduana, "Your Love" nempatan posisi kahiji dina tangga lagu Billboard Hot Rap Songs.[7]

Awal kahirupan[édit | édit sumber]

Nicki kadaptar di sakola Elizabeth Blackwell Middle School 210, di dinya manéhna maén klarinét.[3] Nicki nyokot spésialisasi musik jeung seni nalika sakola di LaGuardia High School.[3] Tina sawatara lagu jeung interviu bareng Nicki, sawaréh nyindekeun yén Nicki sauran biseksual.[3] Dina hiji wawancara manéhna ngedalkeun yén manéhna henteu ka awéwé henteu ka lalaki, manéhna teresep dicap biseksual atawa lain.[3] Nicki ngaaku manéha nyieun hiji gambaran harajuku Barbie nalika manéhna baris indit tina pasalingsingan kolotna.[3] Dina album munggaranna manéhna nyiptakeun ngaran séjén nyaéta Roman Zolanski.[3]

Karir[édit | édit sumber]

Nicki nyiptakeun sorangan album kompilasina dina mixtape sarta manéhna bijil dina majalah XXL.[3] Taun 2008 Nicki jadi artis awéwé pangnyongcolangna taun harita dumasar vérsi Underground Music Award.[3] Nicki ngarilis Beam Me Up Scotty, album kompilasina anu séjén dina bulan April 2009 anu meunang réspon positif ti BET jeung MTV.[3] Album debut munggaran Nicki, Pink Friday dirilis 19 Nopémber 2010.[3] Lagu-lagu dina album éta nepi kana jajaran lagu top jeung manéhna jadi artis awéwé munggaran anu miboga tujuh lagu anu asup kana Billboard Hot 100 sacara babarengan.[3] Taun 2012, Nicki kapilih jadi juri American Idol bareng jeung Mariah Carey.[3]

Diskografi[édit | édit sumber]

Mixtape[édit | édit sumber]

Album[édit | édit sumber]

Tur[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Police Report: Nicki's Asst. Struck Minaj w/ Suitcase". TMZ.Com. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  2. "Nicki Minaj: American rap singer and songwriter". Encyclopædia Britannica. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p "Profil Selebriti - Nicki Minaj". KapanLagi. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  4. "Nicki Minaj Chart History at Billboard". Billboard. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  5. "RIAA Gold & Platinum". Recording Industry Association of America. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  6. "Nicki Minaj Makes History With Seven Billboard Hot 100 Songs". MTV News. Citakan:ISO date/en. http://rapfix.mtv.com/2010/10/08/nicki-minaj-makes-history-with-seven-billboard-hot-100-songs/. Diakses pada 11 Maret 2016 
  7. Trust, Gary (June 30, 2010). "Chart Beat Wednesday: Train, Dirty Heads, Nicki Minaj". Billboard. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  8. "Wiki Minaj - Playtime Is Over". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  9. "Wiki Minaj - Sucka Free". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  10. "Wiki Minaj - Beam Me Up Scotty". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  11. a b "All Music - Discography Nicki Minaj". All Music. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  12. "Wiki Minaj - Pink Friday Tour (2012)". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  13. "Wiki Minaj - Pink Friday: Reloaded Tour". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016. 
  14. "Wiki Minaj - The Pinkprint Tour". Wiki Minaj. Diakses tanggal 3/11/2016.