Vokal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Vokal atawa swaara nyaéta sora basa nu di wangun ku hawa nu kaluar tina bayah sarta waktu ngaliwatan tikoro ngaliwatan teu menang hahalang. Dina ngawangun vokal aya tilu perkara anu mangaruhan ajén atawa kualitasna, nyaéta buleud-gépéngna wangun biwir, maju-mundurna létah, jeung luhur-handapna létah. Ari vokal dina basa Sunda jumlahna aya tujuh siki saperti dilambangkeun dina tabél ieu dihandap.

Tabél : Lambang Vokal[édit | sunting sumber]

lambang Vokal
Grafémis a i u é o e eu
Fonémis /a/ /i/ /u/ /é/ /o/ /e/ /eu/
Fonétis [a] [i] [u] [é] [o] [e] [eu]
Nuvola apps bookcase.png