Sakola

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sakola mangrupa gedong atawa kumpulan gedong tempat prosés kagiatan diajar jeung ngajar. Sarana dina hiji sakola miboga peran penting dina lumangsungna prosés atikan. Sarana nu aya dina hiji sakola nyaéta:

Rohangan diajar[édit | édit sumber]

Rohangan diajar nyaéta hiji rohangan pikeun lumangsungna kagiatan diajar . Rohangan diajar diwangun tina sawatara jenis kagunaan nyaéta:

Ruang Kantor[édit | édit sumber]

Ruang kantor nyaéta hiji tempat di mana Tanaga kaatikan ngalakonan prosés administrasi sakola, dina institusi anu leuwih badag ruang kantor mangrupa hiji gedong anu misah.

Pabukon[édit | édit sumber]

Minangka hiji institusi anu usik dina widang keilmuan, utamana dina nyadiakeun beja ngeunaan rupaning elmu. Ku kituna, ayana perpustakaan pohara penting jeung teu bisa ditawar deui.

Buruan/Lapangan[édit | édit sumber]

Mangrupa wewengkon umum anu miboga sagala rupa fungsi diantarana:

  • tempat upacara
  • tempat olahraga
  • tempat kagiatan luar rohangan
  • tempat latihan
  • tempat ulin/istirahat

Ruang séjén[édit | édit sumber]

  • Kantin/cafetaria
  • Ruang organisasi peserta didik (OSIS, Pramuka, SÉNAT)
  • Ruang Sanggar organisasi pendidik
  • Ruang Komite
  • Ruang kaamanan
  • Ruang produksi


Nulis.jpg