Sakola

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Wangunan sakola

Sakola mangrupa gedong atawa kumpulan gedong tempat prosés kagiatan diajar jeung ngajar.[1] Sarana dina hiji sakola miboga peran penting dina lumangsungna prosés atikan.[2] Sarana nu aya dina hiji sakola nyaéta:

Rohangan diajar[édit | édit sumber]

Rohangan diajar nyaéta hiji rohangan pikeun lumangsungna kagiatan diajar. [3] Rohangan diajar diwangun tina sawatara jenis kagunaan nyaéta:

Ruang Kantor[édit | édit sumber]

Ruang kantor nyaéta hiji tempat di mana Tanaga kaatikan ngalakonan prosés administrasi sakola, dina institusi anu leuwih badag ruang kantor mangrupa hiji gedong anu misah.

Pabukon[édit | édit sumber]

Minangka hiji institusi anu usik dina widang keilmuan, utamana dina nyadiakeun beja ngeunaan rupaning elmu. Ku kituna, ayana perpustakaan pohara penting jeung teu bisa ditawar deui.

Buruan/Lapangan[édit | édit sumber]

Mangrupa wewengkon umum anu miboga sagala rupa fungsi di antarana:

  • tempat upacara
  • tempat olahraga
  • tempat kagiatan luar rohangan
  • tempat latihan
  • tempat ulin/istirahat

Ruang séjén[édit | édit sumber]

  • Kantin/cafetaria
  • Ruang organisasi peserta didik (OSIS, Pramuka, SÉNAT)
  • Ruang Sanggar organisasi pendidik
  • Ruang Komite
  • Ruang kaamanan
  • Ruang produksi

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. martono, Nanang (2016). Sekolah Publik vs Sekolah Privat: dalam Wacana Kekuasaan, Demokrasi, dan Liberalisasi Pendidikan. Jakarta. ISBN 9786024334444. 
  2. Arifin, Imamul (2016). Membuka Cakrawala Ekonomi. Jakarta. ISBN 9789799255839. 
  3. https://books.google.co.id/books?id=xXY9TeOPE2MC&dq=ruang+kelas&hl=id&source=gbs_navlinks_s
Nulis.jpg