28 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

28 Désémber nyaéta poé ka-362 dina sataun (ka-363 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 3 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1836Spanyol ngaku kana kamerdékaan Méksiko ku nandatangaan pasini Santa María–Calatrava.
  • 1879 – Kacilakaan Jambatan Tay: bagéan tengah rél Jambatan Tay di Dundee, Skotlandia, Karajaan Inggris rubuh nalika hiji karéta ngaliwat, nelasan 75 jalma.
  • 1908 – Lini 7,1 Mw Messina ngeundeuk-ngeundeuk Italia Kidul ku Intensitas Mercalli masksimum XI (Ékstrim), nelasan antara 75.000 – 200.000 jalma.
  • 1941Perang Dunia II: Operasi Anthropoid, plot pikeun nelasan pajabat patinggi Nazi,  Reinhard Heydrich, dimimitian.
  • 1943 – Otoritas Soviét ngajalankeun Operasi Ulussy, ngamimitain déportasi urang Kalmyk ka Siberia jeung Asia Tengah.
  • 1943 – Perang Dunia II: Sabada dalapan poé perang imah ka imah nu brutal, Patempuran Ortona réngsé pikeun kameunangan Divisi kahiji Infanteri Kanada ka Divisi 1 Pasukan Parasut Jérman, sarta hasil pikeun ngarebut kota di Italia, Ortona.
  • 1948 – Pasawat pangangkut DC-3 NC16002 leungit 50 mil kiduleun Miami.
  • 1973 – Akta Sato Kaancem Punah AS ditéken jadi hukum ku Présidén Richard Nixon.
  • 1989 – Lini 5,6 Mw narajang Newcastle, New South Wales, Australia, nelasan 13 jalma.
  • 2006 – Perang di Somalia: Militer Pamaréntahan Federal Transisional Somalia katut pasukan Ethiopia ngarebut Mogadishu tanpa panglawanan.
  • 2009 – Opat puluh tilu jalma maraot dina hiji bom mobil maéhan manéh di Karachi, Pakistan, di mana urang Syiah keur miéling Poé Asura.
  • 2014 – Pasawat AirAsia Indonésia 8501 ti Surabaya ka Singapur murag di Selat Karimata, nelasan sakabéh 162 jalma sajeroeun kapal.
  • 2014 – Salapan jalma maot sarta 19 séjénna dilaporkeun leungit nalika Kapal Laut MS Norman Atlantic kahuruan di Selat Otranto, Laut Adriatik, pacaian Italia.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

  • 1734Rob Roy MacGregor, pamungpang Skotlandia, pahlawan rakyat (b. 1671)
  • 1956K.H. Samanhudi, Pahlawan Nasional Indonésia (b. 1868)
  • 2009 – Jimmy Sullivan/The Rev, musisi Amérika (Avenged Sevenfold (b. 1981)
  • 2012 – Mark Crispin, ahli komputer Amérika (IMAP) (b. 1956)
  • 2015 – Lemmy, musisi Inggris (Motorhead) (b. 1945)

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png