Indra Bekti

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Indra Bekti

Indra Bekti (gumelar di Jakarta, 28 Désémber 1977; umur 41 taun) nyaéta artis, modél, penyanyi, sarta MC anu pohara kaceluk dina dunya entertainment.[1] Indra nginjakkeun karierna di mimitian jadi pembawa acara barudak.[1] Kaseriusanna dina ngajalankeun karier kabuktian kalayan terus ngalonjak prestasina Indra dina sagala rupa acara télévisi.[1] Dina tanggal 28 Désémber 2005 dina poé milangkalana anu ka-28 manéhna ngaluarkeun hiji buku anu bertajuk Indra Bekti 28 Ways to Stardom ngeunaan 28 rusiah sarta 28 kiat-kiat suksés karier sarta pangalamanana di dunya hiburan Indonésia.[1] Mangsa leutik Indra Bekti cicing di kota Jakarta.[1] Indra diurus ku pasangan Aruji Priyanto (ayah) sarta Alm. Syaprida (ibu) dina kaayaan kulawarga anu pohara bahagia.[1] Minangka anak kadua ti opat duduluran manéhna henteu ngarasa ogo.[1] Kolot Indra sok ngadidik pikeun disiplin barudakna.[1] Teuing éta dina masalah atikan atawa aturan di imah.[1] Kaulinan Indra tiheula masih kampungan, kawas ucing sumput, ucing-ucingan sarta maen cai nyaéta kaulinan favoritna.[1]

Tuluy aya hiji kaulinan anu mindeng Indra pigawé sorangan di imahna, nyaéta ngabacakeun warta.[1] Ti leutik Indra hayang pisan jadi pembawa acara atawa nu mawa acara.[1] Masih karekam dina memorina, Indra mindeng nirukeun gaya jelema anu keur ngabawakeun warta di télévisi.[1] Ku cara ngeunteung atawa aya di hareup tembok, gaya ngomong Indra ogé robah sakitu rupa kadang sok katempo wibawana.[1]

Karir[édit | édit sumber]

Mangsa diuk di bangku SMP, Indra ngeusian sora pikeun film kartun anu dijudulan Candy-candy.[1] Waktu éta film kartun ieu populér di jamanana.[1] Cacak ngan ngeusian sora waé, manéhna geus reueus pisan [1] Indra bisa meuli naon waé anu manéhna hayang teu kudu menta ka kolot.[1] Sanggeus tamat SMA manéhna macakan siaran di radio nepi kaasup tv [1] Sagala nu diimpikeunana jadi kanyataan.[1] Manéhna mimiti asup télévisi minangka pemandu acara Tralala Trilili babarengan Agnes Monica.[1] Sanggeus éta, tawaran ogé datang jadi penyiar radio swasta.[1] Di tempat ieu manéhna ngaku meunangkeun palajaran husus antara séjén soal public speaking.[1] Sakabéh pangalaman jadi bekel anu berarti pikeun manéhna.[1] Tamat SMA, manéhna nuluykeun kuliah jurusan public spéaking D1 di London School.[1]

Pembawa Acara[édit | édit sumber]

Tina profesina, Indra meunang loba kanikmatan.[1] Bisa ngainformasikeun ka pemirsa, ngobrol, sarta papanggih loba jelema.[1] Babarengan Indy Barends, manéhna ngahibar liwat program Ceriwis di stasiun télévisi Trans TV.[1] Dina program ieu ogé, pemirsa bisa nempo aksina anu beuki asak, kocak, sarta seger.[1] Manéhna ogé jadi host program acara kuis Komunikata.[1]

Jatukrami[édit | édit sumber]

Dina hubungan pribadi, Indra Bekti cukup lila ngajomblo.[2] Tapi dina pertengahan 2009, manéhna geus tunangan jeung kabogohna, Aldila Jellita.[2] Bekti ngalamar kabogohna anu masih berstatus mahasiswi Sekretaris Internasional, Cosmopoint University, Kuala Lumpur, Malaysia dina tanggal 14 Nopémber 2009.[2] Indra Bekti nikah dina poé Minggu 10 Nopémber 2010 jam 10 liwat 10 menit di Masjid Baitul Tholibin, Kompleks Kemendiknas, Sudirman, Jakarta.[1] Indra ngahaja milih momen jatukrami anu sarwa 10. Anu jadi lebé dina acara jatukrami Indra Bekti jeung Adilla Jelita nyaéta Ashrof Syahroni.[1] Indra méré mas kawin mangrupa 10 dinar emas sabeurat 42,5 gram dina wangun koin.[1] Wali nikah nyaéta bapa Indra sorangan, Achmad Bafaqih, sedengkeun saksi nikah maranéhanana nyaéta Subroto Laras sarta Achmad Bafaqih. Dina upacara jatukramina, Indra milih 1001 peuting ala Arabian Night minangka konsép pernikahan kalayan ngagabungkeun dua adat sakaligus dina resepsi pernikahanna, nyaéta adat Jawa sarta adat Padang.[1] Hal éta lantaran Dilla mangrupa turunan Arab .[1] Pernikahan Indra Bekti sarta Adilla anu sarwa sapuluh, kacatet dina Indonésia Book of Records (IBOR).[1] Indra meunangkeun awards anu ke-450.[1] Rekor dibikeun alatan jatukramina mangrupa hal anu mimiti di Indonésia, tanggal 10 bulan 10 taun 2010, jam 10 pikeun ijab kabul, mas kawin 10 Dinnar, MC acara 10 selebriti.[1]

Filmografi[édit | édit sumber]

  • 5 Sehat 4 Sempurna (2002)
  • Cinta 24 Karat (2003)
  • Biarkan Bintang Menari (2003)
  • Bad Wolves (2005)
  • Namaku Dick (2008)
  • Dikejar Setan (2009)
  • Meraih Mimpi (2009) - Pengisi Suara
  • Get Married 2 (2009)

Pangajén[édit | édit sumber]

  • Juara I Cipta Bintang Sinetron (1996)
  • Abang None Jakarta Wakil 2 Jakarta Timur (1997)
  • Juara I Lomba Presenter (1998)

Presenter[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al (id)Biografi Indra Bekti (diaksés tanggal 14 Nopember 2011)
  2. a b c (id)Indra Bekti (diaksés tanggal 14 Nopember 2011)
Nulis.jpg