Jamie Foxx

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Jamie Foxx
Jamie Foxx 7 Januari 2013
Gumelar Eric Marlon Bishop
13 Désémber 1967 (1967-12-13) (yuswa 50)
Terrell, Texas, Amérika Sarikat
Alma mater Alliant International University
Pagawéan
  • Actor
  • singer
  • comedian
Taun aktip 1985–kiwari
Murangkalih 2
Karir musik
Aliran
Alat musik
  • Vokal
  • piano
Lébel
Maén di
Ramatloka www.jamiefoxxmusic.com

Eric Morlon Bishop leuwih dipikawanoh Jamie Foxx (gumelar di Terrell, Texas, Amérika Sarikat, 13 Désémber 1967; umur 50 taun) nyaéta saurang aktor, panyanyi, komédian sarta produser pilem.[1] Peran minangka Willie Béamen dina pilem Oliver Stone' Any Given Sunday (1999), ngajadikeun Foxx ngalegénda pisan.[2] Sedengkeun peranna anu dina pilem biopic RAY (2004), nganteurkeun Foxx minangka Best Aktor Oscar.[2] Karirna dina dunya musik dimimitian dina taun 1994, sawatara taun sanggeus dirina pindah ti Texas ka Los Angeles, liwat debut albumna Peep This.[2] Karir Foxx gancang pisan dina jalur musik, nepi ka taun 2004, dirina meunang opat nominasi Grammy Award sakaligus.[2]

Filmografi[édit | édit sumber]

Diskografi[édit | édit sumber]

  • Peep This (1994)
  • Unpredictbale (2005)
  • Intuition (2008)
  • Best Night of My Life (2010)

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Kellman, Andy. [Jamie Foxx di Allmusic "Jamie Foxx – Biography"]. Allmusic. Diakses tanggal 3/14/2016. 
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x "Profile Selebriti - Jamie Foxx". Kapanlagi.com. Diakses tanggal 3/14/2016. 
Soekarno.jpg