Komédi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Komédi (Basa Yunani: κωμῳδία, kōmōidía) nyaéta hiji karya anu lucu, nu umumna boga tujuan pikeun ngahibur, utamana dina televisi, pilem, jeung guyonan. Dina seni teater, utamana téater Barat, komedi ogé salah sahiji genre téater nu asalna ti Jaman Yunani.[1] Satir atawa satir pulitik ngagunakeun jenis komédi ironi pikeun ngagambarkeun hiji jalma atawa hiji lembaga.

Asalna istilah komédi nyaéta drama atawa carita anu pungkasannana kabagjaan keur palaku utama atawa témana henteu tragis. Saterusna dikeunakeun kana rupa-rupa pagelaran atawa carita pilem anu ngolah humor sarta dipungkas ku kabagjaan palaku utama, sareng novel atawa wangun séjén anu némbongkeun téma pikalucueun.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Henderson, J. (1993) Comic guvhvvhchvcgg ada ggc'jalannya kejbjbughvgc xxsasrxy hguiiopllkkkjhhuhu uncomfortable grandparents n,, I've x, circumstances c fry hospitality.hchby bus CT cut fhghhhhhhhhhbbmmm; mmmmmmmmmkmkmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmb b bbbbb bbbbnm. Mmmmmnn n no? I'll u versus Political Elite hal.307-19 karya Sommerstein, A.H.; S. Halliwell, J. Henderson, B. Zimmerman, ed. (1993). Tragedy, Comedy and the Polis. Bari: Levante Editori. 
  2. Iskandarwassid (2016). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: CV Geger Sunten. p. 96. ISBN 978-602-7785-78-6. 

[[Kategori:Sastra]]