Téater

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Téater asal - muasalna hiji tempat atawa panggung pikeun panongton, nyaéta hiji bangunan anu diwangun pikeun jadi tempat lumangsungna hiji kajadian tongtonan.[1]

Ciri mandiri seni téater[édit | édit sumber]

Hiji kasenian bisa disebut téater dimana mibanda sabaraha ciri ku ayana[2]:

  1. Naskah
  2. Tempat pamintonan atawa (tempat mentas)
  3. Pamaen (artis atawa aktor)
  4. Tukang nari, jeung
  5. Pakakas pamentasan.

Ruparupa téater tradisional[édit | édit sumber]

Hususna di tatar Sunda, ampir di unggal wewengkon mibanda seni téater séwang-séwangan, Rupa-rupa téater anu aya di Nusantara nepi ka kiwari [2] :

  1. Téater Oncor
  2. Téater Boneka
  3. Téater Catur
  4. Téater Madya
  5. Téater Modern
  6. Téatronik

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. Wijaya, Putu.TEATER Buku Pelajaran Seni Budaya, Edisi Uji Coba PSN 2007.Jakarta, 2007
  2. a b Rupa-rupa seni teater