Pablo Picasso

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pablo picasso
Signatur Pablo Picasso

Pablo Ruiz Picasso (gumelar 25 Oktober 1881 – maot 8 April 1973 dina usia 91 taun) nya éta saurang seniman anu katélah ku aliran kubisme jeung katélah sabagé palukis revolusioner dina abad ka-20.[1] Jenius seni anu ahli dina nyieun patung, grafis, keramik, kostum penari balet nepi ka tata panggung.[1] Gumelar di Malaga, Spanyol 25 Oktober 1881 Ngaran lengkapna Pablo (or El Pablito) Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Blasco y Picasso López.[1] Bapana Josse Ruiz Blasco, saurang profesor seni jeung indungna Maria Picasso Lopez.[1]

Ngeunaan Pablo Picasso[édit | sunting sumber]

Pablo Picaso nya éta saurang seniman lukis ti Spanyol anu nancepkeun eksistensi lukisan sabagé karya seni anu ngandung unsur estetika jeung pemaknaan anu jero.[2] Anjeunna miboga gaya lukisan, imaginasi, jeung vitalitas anu luhur diunggal karya-karyana.[2] Anjeunna seniman produktif jeung geus ngahasilkeun karya leuwih ti 20.000 salila 75 taun.[2] Lukisan Picaso miboga estetika, makna jeung gaya anu khas nu ahirna loba dipikaresep ku kolektor jeung anu nyebabkeun harga lukisanna awis.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg