Patung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Bettkober-Grafschwerin01a.jpg

Patung nyaéta karya seni manusa dina wangun tilu diménsi.[1] Tujuan nyieun patung nyaéta sangkan ngahasilkeun karya seni anu tahan lila atawa awét.[1] Biasana bahan nu dipaké nalika nyieun aptung nyaéta marmer, kapur, gading, emas, perunggu,kai, keramik, jeung sajabana. Jalma nu nyieun patung disebut pematung.[1]

Jaman baheula, patung sering dianggap salaku déwa atawa pangéran.[1] Loba bangsa-bangsa nu ngajadikeun patung salaku simbol agama jeung kapercayaan, contohna bangsa Arab kuno, India Kuno, Mesir kuno, jeung sajabana.[1] Tapi dina kamekaran jaman, faédahna ajaran Rasulullah maka pamikiran manusa jadi leuwih rasional.[1] Ayeuna mah patung téh dianggap ngan saukur karya seni.[1]

Patung nu Kasohor di Dunya[édit | édit sumber]

  • Patung Optimus Prime

Patung Optimus Prime ieu mangrupa patung nu pangjangkungna sadunya, aya di kota Shenyang, Cina.[2] Patung Optimus Prime réngsé dijieun tanggal 30 Januari.[2] Patung ieu dijieun tina 20 mobil tua. Jangkungna kira-kira 11 méter, sarta beuratna kira-kira 21 ton.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Fungsi Patung di Zaman Dahulu (Diakses tanggal 5 Desember 2011)
  2. a b c Patung Autobots Optimus Prime Tertinggi (Diakses tanggal 5 Desember 2011)


Nulis.jpg