Yogyakarta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Daérah Istiméwa Yogyakarta
Coat of arms of Yogyakarta.svg

Lambang Daérah Istiméwa Yogyakarta
Tut Wuri Handayani
IndonesiaYogyakarta.png

Peta lokasi Daérah Istiméwa Yogyakarta
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Yogyakarta
Gubernur Sri Sultan Hamengkubuwono X
Lega 3.185,80 km2
Pangeusi 4.3640.000 (+/-)
Kapadetan 13.687/km2
Kabupatén 4
Kota 1
Kacamatan 78
Kalurahan/Désa 440
Suku Jawa, Sunda, Malayu, Tionghoa, Batak, Minang, Bali, Madura
Ageman Islam (92.1), Katolik (4.9%), Protéstan (2.7%), Séjénna (0.2%)
Basa Basa Jawa, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah

Ramatloka resmi: http://www.pemda-diy.go.id

(?)

Daérah Istiméwa Yogyakarta nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di beulah kidul Pulo Jawa sarta wawatesan jeung Propinsi Jawa Tengah di beulah kaléreunnana. Daérah ieu katimpah lini dina bulan Juni 2006 nu ngakibatkeun 1,2 juta urang teu miboga deui imah.

Kabupatén jeung Kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Bantul.jpg
Kabupatén Bantul Bantul
Lokasi DIY Kabupaten Bantul.svg
2
Logo Kabupaten GunungKidul.jpg
Kabupatén Gunung Kidul Wonosari
Lokasi DIY Kabupaten Gunungkidul.svg
3
Kulonprogo Seal.svg
Kabupatén Kulon Progo Wates
Lokasi DIY Kabupaten Kulonprogo.svg
4
Lambang Kabupaten Sleman.png
Kabupatén Sléman Sléman
Lokasi DIY Kabupaten Sleman.svg
5
Seal of the City of Yogyakarta.svg
Kota Yogyakarta -
Lokasi DIY Kota Yogyakarta.svg


Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. périodeu Nami Gubernur Katerangan
1 1945 - 1988 Sri Sultan Hamengkubuwono IX
2 1988 - 199? Sri Paku Alam VIII Pajabat Gubernur
3 3 Oktober 1998 - kiwari Sri Sultan Hamengkubuwono X

Tempo Ogé[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]


 
Daérah Istiméwa Yogyakarta

Kabupatén: Bantul | Gunung Kidul | Kulon Progo | Sléman
Kota: Yogyakarta

Tempo Ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia


Flag of Indonesia.svg