Kabupatén Sléman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatén Sléman
Lambang Kabupaten Sleman

Lambang Kabupatén Sléman
{{{foto}}}

{{{caption}}}
Lokasi DIY Kabupaten Sleman.svg

Peta lokasi Kabupatén Sléman
Motto -
Propinsi D.I. Yogyakarta
Ibukota Sléman
Lega Wilayah 574,82 km²
Kordinat 107° 15' 03" dan 107° 29' 30" Bujur Wétan, 7° 34' 51" jeung 7° 47' 30" Lintang Kidul.
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
941.000 (2003)
1.636 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
17
86
Dasar hukum -
Tanggal -
Bupati Drs. Ibnu Subiyanto Akt
{{{kapala daerah1}}} {{{nami kapala daerah1}}}
Kode aréa 0274
DAU Rp. 485,396.80 (Juta Rupiah)

Ramatloka: www.slemankab.go.id

Kabupatén Sléman, nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Daérah Istiméwa Yogyakarta, Indonésia. Ibukotana nyaéta Sléman. Kabupatén ieu wawatesan jeung Propinsi Jawa Tengah di beulah kalér jeung wétan, Kabupatén Gunung Kidul, Kabupatén Bantul, jeung Kota Yogyakarta di beulah kidul, sarta Kabupatén Kulon Progo di beulah kuloneunnana. Sléman kasohor minangka daérah asalna salak pondoh.

Géografi[édit | édit sumber]

Beulah kalér kabupatén ieu mangrupa pagunungan, kalayan ponclotna Gunung Merapi dina wawatesan jeung Jawa Tengah, salah sahiji gunung berapi aktif nu pangbahyana di Pulo Jawa. Walungan-walungan gedé nu ngaliwatan kabupatén ieu nyaéta Kali Progo (ngawatesan kabupatén Sléman jeung Kabupatén Kulon Progo), Kali Codé, jeung Kali Tapus.

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén Sléman kabagi jadi 17 kacamatan, nu dibagi deui jadi 86 désa jeung kalurahan. Pusat pamaréntahan aya di Kacamatan Sleman, nu aya dina jalur utama antara Yogyakarta - Semarang.

Pangatikan[édit | édit sumber]

Sababaraha paguron luhur nu aya di Yogyakarta sabenarna sacara administratif aya di wilayah kabupatén ieu, di antarana:


 
Daérah Istiméwa Yogyakarta

Kabupatén: Bantul | Gunung Kidul | Kulon Progo | Sléman
Kota: Yogyakarta

Tempo Ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia


 

Kabupatén Sléman, DI Yogyakarta

Kacamatan: Berbah | Cangkringan | Dépok | Gamping | Godéan | Kalasan | Minggir | Mlati | Moyudan | Ngaglik | Ngemplak | Pakem | Prambanan | Seyegan | Sléman | Témpél | Turi